Focal Point Banner
Community Center Education Summit Technical Support User Groups
Let's Get Social!

Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] Restart WebFOCUS components
Go
New
Search
Notify
Tools
Reply
  
[CLOSED] Restart WebFOCUS components
 Login/Join
 
Member
posted
Does anyone restart the reporting server, distribution server, or application server on a regular basis? Is that a good practice?

Sometimes we get an error message in our portals and reports indicating that the reporting server isn't running, even thought it appears to be. Restarting the reporting server resolves the issue. I'm wondering if regular restarts are recommended.

Thanks!

This message has been edited. Last edited by: FP Mod Chuck,


WebFOCUS 8201M, Windows, All Outputs
 
Posts: 9 | Registered: February 27, 2020Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
It's not a bad idea to have regular restarts. However, what you're describing sounds odd and deserves investigation. Have you made any modifications to the default values for the Reporting Server?

You should probably start by looking at the log files. Usually errors are highlighted and you can then start debugging what's causing this. I'd also open a case with IB Tech Support. They can have you tun on traces and help you do more detailed diagnostics.


WebFOCUS 8206, Unix, Windows
 
Posts: 1822 | Location: New York City | Registered: December 30, 2015Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
It really depends on your OS and preferences.

I would suggest weekly, but some have gone much much longer.


Waz...

Prod:WebFOCUS 7.6.10/8.1.04Upgrade:WebFOCUS 8.2.06OS:LinuxOutputs:HTML, PDF, Excel, PPT
In Focus since 1984
Know The Code

 
Posts: 6254 | Location: 33°49'23.0"S, 151°11'41.0"E | Registered: October 31, 2006Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
I'm not aware of any modifications made to any Reporting Server settings. I've been perusing the logs, but haven't found anything illuminating yet.


WebFOCUS 8201M, Windows, All Outputs
 
Posts: 9 | Registered: February 27, 2020Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Restart is like Chicken Soup: it doesn't hurt. But I've seen Reporting Servers up and running a long time. I still think you should reach out to IB Tech Support.


WebFOCUS 8206, Unix, Windows
 
Posts: 1822 | Location: New York City | Registered: December 30, 2015Reply With QuoteReport This Post
Master
posted Hide Post
We started having similar issues when we were on 8201 and started rebooting the windows server twice a week and that has helped.


Hallway
WF(Prod):8202M1
WF(Test):8202M4
OS/Platform:Win 10
Outputs:All
 
Posts: 564 | Location: Salt Lake City, UT, USA | Registered: November 18, 2015Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
I'm answering as a power user who solely leverages InfoAssist. I have the reporting server error if it is a portal or report that I still have open from the prior day. I find that if I refresh the portal or report it functions correctly. Not sure if that has any bearing but wanted to share that piece of information.
Thanks!


WF 8.2.03M
 
Posts: 2 | Registered: June 14, 2016Reply With QuoteReport This Post
  Powered by Social Strata  
 

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] Restart WebFOCUS components

Copyright © 1996-2018 Information Builders, leaders in enterprise business intelligence.