Focal Point Banner
Community Center Education Summit Technical Support User Groups
Let's Get Social!

Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     HTML "TEXTAREA" not passing out updated value
Go
New
Search
Notify
Tools
Reply
  
HTML "TEXTAREA" not passing out updated value
 Login/Join
 
Member
posted
I'm using a


_____________________
WF: 8.0.0.9 > going 8.2.0.5
 
Posts: 669 | Location: Veghel, The Netherlands | Registered: February 16, 2010Reply With QuoteReport This Post
Master
posted Hide Post
...

had to make a fake reply just to get it working again.

above is not my post.

please do not use <textarea> ( or any real HTML-code ) in your post.



Did you bind the textarea to a parameter?


_____________________
WF: 8.0.0.9 > going 8.2.0.5
 
Posts: 669 | Location: Veghel, The Netherlands | Registered: February 16, 2010Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
Yes, looking at the parameters tab, that textarea is bound to a parameter.


WF 8.2.01M, MF MVS 7.6.5
 
Posts: 28 | Location: Milwaukee, WI | Registered: September 10, 2008Reply With QuoteReport This Post
Master
posted Hide Post
well...

...then the value should arrive at the .fex

can you verify that somehow?
( add to dummy COMPUTE field or in a heading )


_____________________
WF: 8.0.0.9 > going 8.2.0.5
 
Posts: 669 | Location: Veghel, The Netherlands | Registered: February 16, 2010Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
I tried a -TYPE statement in the procedure executed after the parm is updated, and I still get the old value.

If you want to see how it acts email me and we can set up a webex meeting.


WF 8.2.01M, MF MVS 7.6.5
 
Posts: 28 | Location: Milwaukee, WI | Registered: September 10, 2008Reply With QuoteReport This Post
Master
posted Hide Post
I have see this happen. What I had to do was custom javascript to get the value witht he getElementById and then use the IbComposer_setCurrentSelection.

Because when in a textarea the user can send back what ever they want I base64 encoded the value before sending it and then decode is back in the fex. and also check for Security Injection Issues. I hacker could cause some real damage.




Scott

 
Posts: 864 | Registered: May 24, 2004Reply With QuoteReport This Post
Master
posted Hide Post
...and it only occurs with textarea?

Do simple textbox ( inputbox ) work?


_____________________
WF: 8.0.0.9 > going 8.2.0.5
 
Posts: 669 | Location: Veghel, The Netherlands | Registered: February 16, 2010Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
All other textbox fields work. A textbox here will not work because it doesn't allow scrolling.


WF 8.2.01M, MF MVS 7.6.5
 
Posts: 28 | Location: Milwaukee, WI | Registered: September 10, 2008Reply With QuoteReport This Post
Master
posted Hide Post
I'm not saying you must use a TEXTAREA.

Do textbox also work when they have initially "old data"?

I'm trying to figure out whether it's a problem with the input-type or the fact you add some initial data.


_____________________
WF: 8.0.0.9 > going 8.2.0.5
 
Posts: 669 | Location: Veghel, The Netherlands | Registered: February 16, 2010Reply With QuoteReport This Post
Gold member
posted Hide Post
You might want to check the 'Selection to' box property under 'Settings' to make sure it is set to the parameter name you want. If it is blank, it won't pass the new value to the .fex. Also make sure that the parameter name that is the problem is listed under 'Requests and Data Source'.


WebFOCUS 8.0.09
App Studio 8009
Linux Kernel-2.6
DBMS: Oracle 11g
all output (Excel, HTML, AHTML, PDF)
 
Posts: 90 | Location: Oklahoma City, Oklahoma | Registered: July 01, 2010Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
Textboxs work when they have initially "old data", and are pass their updated values out.

I don't see a 'Selection to' box property under 'Settings'.


WF 8.2.01M, MF MVS 7.6.5
 
Posts: 28 | Location: Milwaukee, WI | Registered: September 10, 2008Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Hi wdusbank

That is probably because you are on such an old release of WF. I suggest you open a case for this issue.

Thanks,


Thank you for using Focal Point!

Chuck Wolff - Focal Point Moderator
WebFOCUS 7x and 8x, Windows, Linux All output Formats
 
Posts: 1826 | Location: Customer Support | Registered: April 12, 2005Reply With QuoteReport This Post
  Powered by Social Strata  
 

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     HTML "TEXTAREA" not passing out updated value

Copyright © 1996-2018 Information Builders, leaders in enterprise business intelligence.