Focal Point Banner
Community Center Education Summit Technical Support User Groups
Let's Get Social!

Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [SOLVED] (FOC1131) INVALID FIELDNAME
Go
New
Search
Notify
Tools
Reply
  
[SOLVED] (FOC1131) INVALID FIELDNAME
 Login/Join
 
Silver Member
posted
I have masterfile with several joins and I get an error when I execute the fex against it. I have researched and checked several possible causes, but still get the error. The field in question is the same format as the join field in the parent. What's causing this error?

(FOC1131) INVALID FIELDNAME CO_NBR FOR IXFLD. EMP-VIEW LN 93

WF 5.3.3

This message has been edited. Last edited by: Kerry,
 
Posts: 47 | Registered: March 29, 2005Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
You will probably need to provide the master and fex. Even better if you could reproduce the error on an IBI sample file such as CAR.

Remember, a particular error message can have many different causes and situations where it might occur. Someone here might be able to get a lucky guess to solve your issue, but better would be for you to start by providing the master and fex.


WF 8.2.06
Win10 / IE11
AHTML EXL2K PDF
 
Posts: 190 | Registered: October 19, 2010Reply With QuoteReport This Post
Silver Member
posted Hide Post
Error message:
(FOC1131) INVALID FIELDNAME PRISM_CO_NBR FOR IXFLD. EMP-VIEW LN 93
1
0 NUMBER OF RECORDS IN TABLE= 124459 LINES= 124459
0



Masterfile:

FILE=emp-view, SUFFIX=SQLORA
SEGNAME=EMPLOYEE, SEGTYPE=S0, $
FIELD=EMPLOYEE_NBR, ALIAS=EMPLOYEE_NBR, USAGE=P10, ACTUAL=P6, TITLE='Employee,Number', DESCRIPTION='10-character employee number', HELPMESSAGE='10-character employee number', $
FIELD=PRISM_CO_NBR, ALIAS=PRISM_CO_NBR, USAGE=P2, ACTUAL=P2, MISSING=ON, DESCRIPTION='PRISM Company Number', HELPMESSAGE='PRISM Company Number', $
.
.
.
.
SEGNAME=COMPANY, SEGTYPE=U, PARENT=EMPLOYEE, $
FIELD=PRISM_CO_NBR, ALIAS=PRISM_CO_NBR, USAGE=P2, ACTUAL=P2, MISSING=ON, DESCRIPTION='PRISM Company Number', HELPMESSAGE='PRISM Company Number', $
FIELD=COMPANY_DESC, ALIAS=COMPANY_DESC, USAGE=A50, ACTUAL=A50, $
FIELD=GEN_LED_CO_NBR, ALIAS=GEN_LED_CO_NBR, USAGE=A3, ACTUAL=A3, MISSING=ON, TITLE='General,Ledger,Company,Number', $
FIELD=HR_CO_NBR, ALIAS=HR_CO_NBR, USAGE=A2, ACTUAL=A2, MISSING=ON, $

Access File

SEGNAME=COMPANY,
KEYFLD=PRISM_CO_NBR,
TABLENAME=HR.COMPANY,
KEYS=1,
IXFLD=PRISM_CO_NBR,
CONNECTION=xxxxx,$
 
Posts: 47 | Registered: March 29, 2005Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
And what is the Master and Field on the othere side of the join ?


Waz...

Prod:WebFOCUS 7.6.10/8.1.04Upgrade:WebFOCUS 8.2.07OS:LinuxOutputs:HTML, PDF, Excel, PPT
In Focus since 1984
Pity the lost knowledge of an old programmer!

 
Posts: 6309 | Location: 33°49'23.0"S, 151°11'41.0"E | Registered: October 31, 2006Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
The error message refers to your foreign key, but your host key field, PRISM_CO_NBR, occurs twice in the EMP-VIEW master - once in the EMPLOYEE segment and again in the COMPANY segment. Maybe that is the problem.


WebFOCUS 7.7.05
 
Posts: 1213 | Location: Seattle, Washington - USA | Registered: October 22, 2007Reply With QuoteReport This Post
Silver Member
posted Hide Post
Changed the alias to COMPANY_NBR in the COMPANY segment and didn't get the error. However, I had tried that before and still got an error. It's working now. Thanks, I appreciate all reponses.
 
Posts: 47 | Registered: March 29, 2005Reply With QuoteReport This Post
  Powered by Social Strata  
 

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [SOLVED] (FOC1131) INVALID FIELDNAME

Copyright © 1996-2018 Information Builders, leaders in enterprise business intelligence.