Focal Point Banner


As of December 1, 2020, Focal Point is retired and repurposed as a reference repository. We value the wealth of knowledge that's been shared here over the years. You'll continue to have access to this treasure trove of knowledge, for search purposes only.

New TIBCO Community Coming Soon
In early summer, TIBCO plans to launch a new community—with a new user experience, enhanced search, and expanded capabilities for member engagement with answers and discussions! In advance of that, the current myibi community will be retired on April 30. We will continue to provide updates here on both the retirement of myibi and the new community launch.

What You Need to Know about Our New Community
We value the wealth of knowledge and engagement shared by community members and hope the new community will continue cultivating networking, knowledge sharing, and discussion.

During the transition period, from April 20th until the new community is launched this summer, myibi users should access the TIBCO WebFOCUS page to engage.


Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [SOLVED] Pie within a Pie

Read-Only Read-Only Topic
Go
Search
Notify
Tools
[SOLVED] Pie within a Pie
 Login/Join
 
Platinum Member
posted
Hello Everyone,

This is a great community BTW, you folks are so helpful... thank you!

I would like to create a pie within a pie, or at least that's what I call it. I'd like to create something like this. As you can see, each pie segement is further broken down by an outter ring (which represents the gender).

I think this should be easy to do. All that needs to be done is show two pies of varying sizes, but they need to be drawn on top of each other. Is there a way to specify where the pies are placed on an HTML page? I have to think this is possible.

EDIT: If I take this approach I will have to sort the pies according to another field. I have to think that I can sort the pies by a hidden (NOPRINT) field, but I am getting errors when I try. I've included the SUM and BY clauses below. If I uncomment that commented field I get a NaN error.

SUM
COMPUTE NOP/I7 = CNT.DST.COL1; AS 'Number of People'
-*BY COL2
BY HIGHEST NOP NOPRINT
BY COL3

This message has been edited. Last edited by: FP Mod Chuck,


WebFOCUS 8201, SP 0.1, Windows 7, HTML
 
Posts: 190 | Registered: May 19, 2017Report This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Hi Shingles

Yes it is possible by taking advantage of D3 type charts which can be refereneced by WebFOCUS.

I believe your example is a bi-level partition

https://d3js.org/


Thank you for using Focal Point!

Chuck Wolff - Focal Point Moderator
WebFOCUS 7x and 8x, Windows, Linux All output Formats
 
Posts: 2128 | Location: Customer Support | Registered: April 12, 2005Report This Post
Platinum Member
posted Hide Post
Thanks for the reply Chuck. I love D3 charts. I haven't had a chance to use them yet. I'll do a little homework before asking anymore follow up questions.

Thank you!


WebFOCUS 8201, SP 0.1, Windows 7, HTML
 
Posts: 190 | Registered: May 19, 2017Report This Post
Virtuoso
posted Hide Post
If you have the D3 extensions configured here's an example of what you're looking for:

ENGINE INT CACHE SET ON
SET PAGE-NUM=NOLEAD
SET HTMLENCODE=OFF
SET ARGRAPHENGINE=JSCHART
SET EMBEDHEADING=ON
SET GRAPHDEFAULT=OFF

-DEFAULTH &WF_STYLE_UNITS='PIXELS';
-DEFAULTH &WF_STYLE_HEIGHT='405.0';
-DEFAULTH &WF_STYLE_WIDTH='770.0';

-DEFAULTH &WF_TITLE='WebFOCUS Report';
GRAPH FILE ibisamp/car
-* Created by Info Assist for Graph
SUM CAR.BODY.DEALER_COST
BY CAR.ORIGIN.COUNTRY
BY CAR.COMP.CAR
ON GRAPH PCHOLD FORMAT JSCHART
ON GRAPH SET VZERO OFF
ON GRAPH SET GRWIDTH 1
ON GRAPH SET UNITS &WF_STYLE_UNITS
ON GRAPH SET HAXIS &WF_STYLE_WIDTH
ON GRAPH SET VAXIS &WF_STYLE_HEIGHT
ON GRAPH SET LOOKGRAPH EXTENSION
ON GRAPH SET AUTOFIT ON
ON GRAPH SET STYLE *
*GRAPH_SCRIPT

setPieDepth(0);
setPieTilt(0);
setDepthRadius(0); 
setCurveFitEquationDisplay(false); 
setPlace(true); 

*END
INCLUDE=IBFS:/FILE/IBI_HTML_DIR/ibi_themes/Warm.sty,$
TYPE=REPORT, TITLETEXT=&WF_TITLE.QUOTEDSTRING, ORIENTATION=LANDSCAPE, $
TYPE=DATA, COLUMN=N1, BUCKET= >levels, $
TYPE=DATA, COLUMN=N2, BUCKET= >levels, $
TYPE=DATA, COLUMN=N3, BUCKET= >value, $
*GRAPH_SCRIPT

setReportParsingErrors(false);
setSelectionEnableMove(false);
*GRAPH_JS_FINAL
"pieProperties": {
"holeSize": "0%"
},
"chartType": "com.ibi.sunburst",
"agnosticSettings": {
"chartTypeFullName": "com.ibi.sunburst"
}

*END
ENDSTYLE
END

-RUN




WebFOCUS 8206, Unix, Windows
 
Posts: 1853 | Location: New York City | Registered: December 30, 2015Report This Post
Platinum Member
posted Hide Post
This page is telling me to use V3, but it is not the latest. Should I use the latest or version 3?

Thank you


WebFOCUS 8201, SP 0.1, Windows 7, HTML
 
Posts: 190 | Registered: May 19, 2017Report This Post
Virtuoso
posted Hide Post
That's from 2013. I'd use the latest from here:
https://github.com/ibi/wf-extensions-chart


WebFOCUS 8206, Unix, Windows
 
Posts: 1853 | Location: New York City | Registered: December 30, 2015Report This Post
Platinum Member
posted Hide Post
quote:
Originally posted by BabakNYC:
That's from 2013. I'd use the latest from here:
https://github.com/ibi/wf-extensions-chart


Thanks alot, that's perfect. That was very easy to implement.


WebFOCUS 8201, SP 0.1, Windows 7, HTML
 
Posts: 190 | Registered: May 19, 2017Report This Post
Platinum Member
posted Hide Post
So I'm trying to customize some of the settings and I'm not too successful. I'm trying to use a colour scheme that I like. I've modified the properties.json file as is described here. I tried to refresh the cache via the Administration console. I also tried to restart AppStudio. But looks like I'm still getting the default colours.

And ya... I'm Canadian so I spell it "colours"!

So how do I change the colours?

Thank you


WebFOCUS 8201, SP 0.1, Windows 7, HTML
 
Posts: 190 | Registered: May 19, 2017Report This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Shingles

I would clear your actual browser cache.


Thank you for using Focal Point!

Chuck Wolff - Focal Point Moderator
WebFOCUS 7x and 8x, Windows, Linux All output Formats
 
Posts: 2128 | Location: Customer Support | Registered: April 12, 2005Report This Post
Platinum Member
posted Hide Post
Turns out it was using a cached copy of the properties.json file. Flushing the cache (and I tried doing this several ways) didn't seem to do it. I had to go to my C:\Users\\AppData\Local\Microsoft\Temporary Internet Files folder and delete the file there. I'm using IE 11 btw.


WebFOCUS 8201, SP 0.1, Windows 7, HTML
 
Posts: 190 | Registered: May 19, 2017Report This Post
Expert
posted Hide Post
quote:
so I spell it "colours"!


Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin

Glad to have someone else in that camp Wink

T



In FOCUS
since 1986
WebFOCUS Server 8.2.01M, thru 8.2.07 on Windows Svr 2008 R2  
WebFOCUS App Studio 8.2.06 standalone on Windows 10 
 
Posts: 5694 | Location: United Kingdom | Registered: April 08, 2004Report This Post
  Powered by Social Strata  

Read-Only Read-Only Topic

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [SOLVED] Pie within a Pie

Copyright © 1996-2020 Information Builders