Focal Point Banner
Community Center Education Summit Technical Support User Groups
Let's Get Social!

Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [SOLVED]Possible to set ReportCaster's agent to custom agent?
Go
New
Search
Notify
Tools
Reply
  
[SOLVED]Possible to set ReportCaster's agent to custom agent?
 Login/Join
 
Platinum Member
posted
Hi,

I read through this page:
http://forums.informationbuild...347072096#8347072096

and I still don't understand where I can change agent for RC?

at WebFOCUS Server > WorkSpace > Data Services > 'Right click' create New Data Service called 'RC_Service'

at RepoerCaster Server > Configuration > Data Servers > EDASERVE> Default 'Enable'

and that it all I can see, where can I change DEFAULT agent for RC to 'RC_Service' ?

This message has been edited. Last edited by: nox,


WebFOCUS v8.2.06 , Windows
 
Posts: 122 | Registered: August 29, 2019Reply With QuoteReport This Post
Guru
posted Hide Post
You first need to add the service in the Reportcaster admin console. After that you can choose it for a task in a schedule.


Test: WF 8.2
Prod: WF 8.2
DB: Progress, REST, IBM UniVerse/UniData, SQLServer, MySQL, PostgreSQL, Oracle, Greenplum, Athena.
 
Posts: 447 | Location: Europe | Registered: February 05, 2007Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Nox

There is something missing in all the things you read. In the WebFOCUS client administration console you need to add a second Reporting server under the Reporting Servers / Server Connections to point to the Report Caster data services you created on the reporting server. It is very important that under the advanced portion of this configuration you enter the data service name in the Service Name. Then once you have that then go to the ReportCaster console under Configuration and click on the data servers folder. One of the top menu options is New and you click that and it will let you select your new ReportCaster server connection. Then edit that and check the box that makes it the default server.

Now the weird part is that when you schedule your request it will still show EDASERVE as the server but because Report Caster has the ReportCaster server as the default it will override that.

I tested this and looked at the agents after the scheduled run and it showed the activity there.

Hope it helps!


Thank you for using Focal Point!

Chuck Wolff - Focal Point Moderator
WebFOCUS 7x and 8x, Windows, Linux All output Formats
 
Posts: 2055 | Location: Customer Support | Registered: April 12, 2005Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
Hi,

Here are the steps that I have test so far:

1. At Administrator Console in WebFOCUS Server >Configuration Tab > Reporting Servers > Server Connections right click 'New' > since there is ONLY one EDASERVE, So I input same EDASERVE's Host name, TCP/IP port and HTTP port, but different Node Name(eg. EDASERVE_2) to identify the different. > So end up with EDASERVE and EDASERVE_2 .

2. Login into Report Server(port:8121) > Workspace > Data Services right click add new service > named new Data Service "RC_Service".

3. Go back Administrator Console > Configuration > Reporting Servers> Server Connections> EDASERVE_2 > Advanced > Service Name input "RC_Service".

4. Report Caster Server > Configuration > Data Servers > EDASERVES_2 > checked Default.

5. Restart Report Caster Server/Services > Restart WebFOCUS Service > Run an RC Schedule > Check log(edaprint.log ) and I saw:
 
09/04/2020 11:15:01.972 I request by cmrpip000279 from NGXXJ770 for trusted connect to agent (DEFAULT), session=02cde6d7636e46a
09/04/2020 11:15:01.972 I connecting cmrpip000279 tscomid=105,sesid=313,fctkt=5f50aabc:1-12d,fcdir=ip000279010
09/04/2020 11:15:01.975 I processing cmrpip000279 sesid=313,u=admin,g=Administrators;EVERYONE,r=APP
09/04/2020 11:15:03.379 I disconnect cmrpip000279 tscomid=105,sesid=313,fctkt=5f50aabc:1-12d,fcdir=ip000279010
09/04/2020 11:15:03.380 I request by t3rp13848 to notify disconnect of sesid=313
09/04/2020 11:15:03.380 I statistics cmrpip000279 sesid=313,cpu=0.922s,dbms=0.001s,srv=1.406s
09/04/2020 11:15:07.987 I accepting  cmrpip000280 tcp=192.168.22.17:64084
09/04/2020 11:15:07.989 I request by cmrpip000280 from NGXXJ770 for trusted connect to agent (DEFAULT), session=02cde6d7636e46a
09/04/2020 11:15:07.989 I connecting cmrpip000280 tscomid=105,sesid=314,fctkt=5f50aabc:1-12e,fcdir=ip000280010
09/04/2020 11:15:07.992 I processing cmrpip000280 sesid=314,u=admin,g=Administrators;EVERYONE,r=APP
09/04/2020 11:15:09.641 I disconnect cmrpip000280 tscomid=105,sesid=314,fctkt=5f50aabc:1-12e,fcdir=ip000280010
09/04/2020 11:15:09.642 I request by t3rp13848 to notify disconnect of sesid=314
09/04/2020 11:15:09.642 I statistics cmrpip000280 sesid=314,cpu=0.906s,dbms=0.002s,srv=1.438s
09/04/2020 11:15:33.734 I accepting  cmrpip000281 tcp=192.168.22.17:64089
09/04/2020 11:15:33.734 I request by cmrpip000281 from NGXXJ770 for trusted connect to agent (DEFAULT), session=02cde6d7636e46a
09/04/2020 11:15:33.734 I connecting cmrpip000281 tscomid=105,sesid=315,fctkt=5f50aabc:1-12f,fcdir=ip000281010
09/04/2020 11:15:33.736 I processing cmrpip000281 sesid=315,u=admin,g=Administrators;EVERYONE,r=APP
09/04/2020 11:15:35.300 I disconnect cmrpip000281 tscomid=105,sesid=315,fctkt=5f50aabc:1-12f,fcdir=ip000281010
09/04/2020 11:15:35.301 I request by t3rp13848 to notify disconnect of sesid=315
09/04/2020 11:15:35.301 I statistics cmrpip000281 sesid=315,cpu=0.860s,dbms=0.001s,srv=1.369s
09/04/2020 14:07:35.556 I accepting  cmrpht000034 tcp=::1:65000

 


So, it still not using RC_Service as expected, what I miss?


WebFOCUS v8.2.06 , Windows
 
Posts: 122 | Registered: August 29, 2019Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Nox

That sounds correct. I went back and tested mine and found that in the ReportCaster config both EDASERVE and EDASERVE_2 showed default which surprised me. I changed it back to EDASERVE_2 but now like you it used the DEFAULT data service. So I am at a loss now as to why it isn't working today. Maybe you should open a case with techsupport. I will continue to try this but wanted to give you an update


Thank you for using Focal Point!

Chuck Wolff - Focal Point Moderator
WebFOCUS 7x and 8x, Windows, Linux All output Formats
 
Posts: 2055 | Location: Customer Support | Registered: April 12, 2005Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Nox

I found the answer, In the Client adminstration console under Reporting Servers right mouse click on the Alternate Server Mapping option and choose new, then select EDASERVE for the Server and EDASERVE_2 for the Alternate server and click save. It worked for me...


Thank you for using Focal Point!

Chuck Wolff - Focal Point Moderator
WebFOCUS 7x and 8x, Windows, Linux All output Formats
 
Posts: 2055 | Location: Customer Support | Registered: April 12, 2005Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
sound cool, I'll give it a shot, Thanks!


WebFOCUS v8.2.06 , Windows
 
Posts: 122 | Registered: August 29, 2019Reply With QuoteReport This Post
  Powered by Social Strata  
 

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [SOLVED]Possible to set ReportCaster's agent to custom agent?

Copyright © 1996-2018 Information Builders, leaders in enterprise business intelligence.