Focal Point Banner
Community Center Education Summit Technical Support User Groups
Let's Get Social!

Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [SOLVED by case] WebFocus silent installation and Tomcat stand-alone
Go
New
Search
Notify
Tools
Reply
  
[SOLVED by case] WebFocus silent installation and Tomcat stand-alone
 Login/Join
 
Member
posted
Hi

I'm trying to install WebFOCUS Developer Studio 7.7.01 silently. Installation goes ok but TomCat stand-alone doesn't get installed.
I'm using response file for silent install. Below response file:

-license xxxxxxxxx
-installdir c:\Apps
-tomcat
-config tc
-jdkupgrade on


When installing WebFocus Developer Studion manually TomCat Stand-alone was installed ok.
My previous WebFOCUS version 7.6.10 this worked ok and also TomCat Stand-alone was installed.

Does anybody have ideas what is wrong?

Thanks in advance.

This message has been edited. Last edited by: Kerry,


WebFOCUS Developer Studio 7.7.01
Windows, all output
 
Posts: 3 | Registered: September 29, 2010Reply With QuoteReport This Post
<JG>
posted
Try looking at the log file generated by the install. It might give a clue.
 
Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
Here is a installation log after silent installation:

*****INITIALIZATION***********
WebFOCUS Developer Studio 77 install date/time=9-29-2010/11:21:36
Installshield Version = 15.0.0.498
Install Mode = Silent
stopping WWW and tomcat service if exist

*****INPUT DATA*****
User Name = xxx
Company = xxx
Serial No = xxxxxxxxx
License Code Validation = pass
Silent install input file = C:\Temp\WebFOCUSDeveloperStudio7701_InstallFiles\install.txt

*****PREEXISTING IBI PRODUCTS DETECTED*****
WebFOCUS Developer Studio 77 = No
WebFOCUS 76 Server for Developer Studio = No
WebFOCUS 77 = No

*****OTHER SOFTWARES DETECTED*****
Java = 1.6.0_17
ServletExec = not found
Apache Tomcat = not found
IIS = 0
IE = 8.0.6001.18702
ADSI = Yes

*****INSTALL PATH************************
Path = c:\Apps\ibi
******************************************
*****OS INFORMATION********************
OS = WINNT 5.1
CPU type = 32 bit
Free disk space on drive       = 2147483647
Disk space require for install = 704933743
Ram = 1039804
*****************************************
*****FINAL COMPONENTS SELECTED FOR INSTALL************
Components Selected for Install:
            WebFOCUS 77 Developer Studio
            WebFOCUS 77 Reporting Server
            Apache Tomcat 6.0
WebFOCUS Developer Studio Home Directory:
            c:\Apps\ibi\DevStudio77
            c:\Apps\ibi\DevStudio77\srv77
Program Folder:
            WebFOCUS 77 Developer Studio
            WebFOCUS 77 Reporting Server
*****************************************
Creating Installdir: c:\Apps\ibi\DevStudio77
Creating Temp: c:\Apps\ibi\DevStudio77\temp
Html Files feature was selected
*****BEGIN COPYING COMPONENTS****************
Start date/time   = 9-29-2010/11:21:40
End date/time     = 9-29-2010/11:27:25
**************************************


And here is the same log after manual istallation:

 
*****INITIALIZATION***********
WebFOCUS Developer Studio 77 install date/time=9-29-2010/09:38:21
Installshield Version = 15.0.0.498
Install Mode = Interactive
license=xxxxxxxxx
user=xxx
*****************************************

*****INPUT DATA*****
User Name = xxx
Company = xxx
Serial No = xxxxxxxxx
License Code Validation = pass

*****PREEXISTING IBI PRODUCTS DETECTED*****
WebFOCUS Developer Studio 77 = No
WebFOCUS 76 Server for Developer Studio = No
WebFOCUS 77 = No

*****OTHER SOFTWARES DETECTED*****
Java = 1.6.0_17
ServletExec = not found
Apache Tomcat = not found
IIS = 0
IE = 8.0.6001.18702
ADSI = Yes

*****INSTALL PATH************************
Path = C:\Apps\ibi
******************************************
*****OS INFORMATION********************
OS = WINNT 5.1
CPU type = 32 bit
Free disk space on drive       = 2147483647
Disk space require for install = 704933743
Ram = 1039804
*****************************************
*****FINAL COMPONENTS SELECTED FOR INSTALL************
Components Selected for Install:
            WebFOCUS 77 Developer Studio
            WebFOCUS 77 Reporting Server
            [B]Configure Apache Tomcat 6.0 stand-alone[/B] 
            WebFOCUS Quick Data
Third Party Install:
            Apache Tomcat 6.0
WebFOCUS Developer Studio Home Directory:
            C:\Apps\ibi\DevStudio77
            C:\Apps\ibi\DevStudio77\srv77
Program Folder:
            WebFOCUS 77 Developer Studio
*****************************************
stopping WWW and tomcat service if exist
Creating Installdir: C:\Apps\ibi\DevStudio77
Creating Temp: C:\Apps\ibi\DevStudio77\temp
Html Files feature was selected
*****BEGIN COPYING COMPONENTS****************
Start date/time   = 9-29-2010/09:42:45
End date/time     = 9-29-2010/09:48:36


Main difference is that in manual installation log there is "Configure Apache Tomcat 6.0 stand-alone" in installed components and in silent installation log that is not installed.


WebFOCUS Developer Studio 7.7.01
Windows, all output
 
Posts: 3 | Registered: September 29, 2010Reply With QuoteReport This Post
<JG>
posted
Raise a case with support.
That looks like a bug.
 
Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
Hi

This bug get fixed in Developer Studio 7701 Hotfix 2.

Now developer studio is working ok Smiler


WebFOCUS Developer Studio 7.7.01
Windows, all output
 
Posts: 3 | Registered: September 29, 2010Reply With QuoteReport This Post
  Powered by Social Strata  
 

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [SOLVED by case] WebFocus silent installation and Tomcat stand-alone

Copyright © 1996-2018 Information Builders, leaders in enterprise business intelligence.