Focal Point
[SOLVED by case] WebFocus silent installation and Tomcat stand-alone

This topic can be found at:
http://forums.informationbuilders.com/eve/forums/a/tpc/f/7971057331/m/210107935

October 04, 2010, 02:12 AM
juhis
[SOLVED by case] WebFocus silent installation and Tomcat stand-alone
Hi

I'm trying to install WebFOCUS Developer Studio 7.7.01 silently. Installation goes ok but TomCat stand-alone doesn't get installed.
I'm using response file for silent install. Below response file:

-license xxxxxxxxx
-installdir c:\Apps
-tomcat
-config tc
-jdkupgrade on


When installing WebFocus Developer Studion manually TomCat Stand-alone was installed ok.
My previous WebFOCUS version 7.6.10 this worked ok and also TomCat Stand-alone was installed.

Does anybody have ideas what is wrong?

Thanks in advance.

This message has been edited. Last edited by: Kerry,


WebFOCUS Developer Studio 7.7.01
Windows, all output
October 04, 2010, 05:47 PM
<JG>
Try looking at the log file generated by the install. It might give a clue.
October 05, 2010, 12:46 AM
juhis
Here is a installation log after silent installation:

*****INITIALIZATION***********
WebFOCUS Developer Studio 77 install date/time=9-29-2010/11:21:36
Installshield Version = 15.0.0.498
Install Mode = Silent
stopping WWW and tomcat service if exist

*****INPUT DATA*****
User Name = xxx
Company = xxx
Serial No = xxxxxxxxx
License Code Validation = pass
Silent install input file = C:\Temp\WebFOCUSDeveloperStudio7701_InstallFiles\install.txt

*****PREEXISTING IBI PRODUCTS DETECTED*****
WebFOCUS Developer Studio 77 = No
WebFOCUS 76 Server for Developer Studio = No
WebFOCUS 77 = No

*****OTHER SOFTWARES DETECTED*****
Java = 1.6.0_17
ServletExec = not found
Apache Tomcat = not found
IIS = 0
IE = 8.0.6001.18702
ADSI = Yes

*****INSTALL PATH************************
Path = c:\Apps\ibi
******************************************
*****OS INFORMATION********************
OS = WINNT 5.1
CPU type = 32 bit
Free disk space on drive       = 2147483647
Disk space require for install = 704933743
Ram = 1039804
*****************************************
*****FINAL COMPONENTS SELECTED FOR INSTALL************
Components Selected for Install:
            WebFOCUS 77 Developer Studio
            WebFOCUS 77 Reporting Server
            Apache Tomcat 6.0
WebFOCUS Developer Studio Home Directory:
            c:\Apps\ibi\DevStudio77
            c:\Apps\ibi\DevStudio77\srv77
Program Folder:
            WebFOCUS 77 Developer Studio
            WebFOCUS 77 Reporting Server
*****************************************
Creating Installdir: c:\Apps\ibi\DevStudio77
Creating Temp: c:\Apps\ibi\DevStudio77\temp
Html Files feature was selected
*****BEGIN COPYING COMPONENTS****************
Start date/time   = 9-29-2010/11:21:40
End date/time     = 9-29-2010/11:27:25
**************************************


And here is the same log after manual istallation:

 
*****INITIALIZATION***********
WebFOCUS Developer Studio 77 install date/time=9-29-2010/09:38:21
Installshield Version = 15.0.0.498
Install Mode = Interactive
license=xxxxxxxxx
user=xxx
*****************************************

*****INPUT DATA*****
User Name = xxx
Company = xxx
Serial No = xxxxxxxxx
License Code Validation = pass

*****PREEXISTING IBI PRODUCTS DETECTED*****
WebFOCUS Developer Studio 77 = No
WebFOCUS 76 Server for Developer Studio = No
WebFOCUS 77 = No

*****OTHER SOFTWARES DETECTED*****
Java = 1.6.0_17
ServletExec = not found
Apache Tomcat = not found
IIS = 0
IE = 8.0.6001.18702
ADSI = Yes

*****INSTALL PATH************************
Path = C:\Apps\ibi
******************************************
*****OS INFORMATION********************
OS = WINNT 5.1
CPU type = 32 bit
Free disk space on drive       = 2147483647
Disk space require for install = 704933743
Ram = 1039804
*****************************************
*****FINAL COMPONENTS SELECTED FOR INSTALL************
Components Selected for Install:
            WebFOCUS 77 Developer Studio
            WebFOCUS 77 Reporting Server
            [B]Configure Apache Tomcat 6.0 stand-alone[/B] 
            WebFOCUS Quick Data
Third Party Install:
            Apache Tomcat 6.0
WebFOCUS Developer Studio Home Directory:
            C:\Apps\ibi\DevStudio77
            C:\Apps\ibi\DevStudio77\srv77
Program Folder:
            WebFOCUS 77 Developer Studio
*****************************************
stopping WWW and tomcat service if exist
Creating Installdir: C:\Apps\ibi\DevStudio77
Creating Temp: C:\Apps\ibi\DevStudio77\temp
Html Files feature was selected
*****BEGIN COPYING COMPONENTS****************
Start date/time   = 9-29-2010/09:42:45
End date/time     = 9-29-2010/09:48:36


Main difference is that in manual installation log there is "Configure Apache Tomcat 6.0 stand-alone" in installed components and in silent installation log that is not installed.


WebFOCUS Developer Studio 7.7.01
Windows, all output
October 05, 2010, 01:41 AM
<JG>
Raise a case with support.
That looks like a bug.
October 12, 2010, 02:44 AM
juhis
Hi

This bug get fixed in Developer Studio 7701 Hotfix 2.

Now developer studio is working ok Smiler


WebFOCUS Developer Studio 7.7.01
Windows, all output