Focal Point Banner
Community Center Education Summit Technical Support User Groups
Let's Get Social!

Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] bi portal does not load in windows 10 Edge browser
Go
New
Search
Notify
Tools
Reply
  
[CLOSED] bi portal does not load in windows 10 Edge browser
 Login/Join
 
Platinum Member
posted
Hi All

Has anyone else tried loading a portal (WF 8.0.5) in the new edge browser that comes with windows 10? I get a strange pop up screen that I never have never seen before "Bindows belongs to MB technologies...." and then a grey screen. Everything works fine in all other browsers. This is strictly with Edge. The browser seemed fine on every other site I tried (heavy javascript etc).

Given that MS is providing the upgrade for free and new pcs will default to Edge, it will quickly grow in market share.

I did not have any time to debug the problem yet, just wondering whether anyone else has seen issues with MS Edge.

Thanks

Jodye

This message has been edited. Last edited by: <Kathryn Henning>,


WF 8.0.0.5M
 
Posts: 246 | Location: Montreal, QC, Canada | Registered: October 01, 2003Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
You guys are quick adopters of Windows 10! haha We are still working/running on Windows 7 Enterprise here. Haven't had the opportunity to try our portals out with that browser yet. Good luck!


8.2.02M (production), 8.2.02M (test), Windows 10, all outputs.
 
Posts: 1111 | Location: USA | Registered: January 27, 2015Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
:-)

we are customer facing so we need to be prepared for anything.

here is the response I got after I opened a case...

"The BI Portal will not run correctly in Microsoft Edge. This is an issue we are aware of, and in the upcoming WebFOCUS release 8.1.05 we intend to make the BI Portal fully compatible with Edge. "

Unfortunately we cannot wait for a fix. I am getting a VM with windows 10 and will work on this. I am hoping there is an easy fix... maybe the user-agent string is causing a problem in some javascript somewhere. At the very least we need to detect that the user is using edge and display a nice message.


WF 8.0.0.5M
 
Posts: 246 | Location: Montreal, QC, Canada | Registered: October 01, 2003Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
What development tools have you used with Win 10 ?

I'm a bit worried that Dev/App studio will not work.


Waz...

Prod:WebFOCUS 7.6.10/8.1.04Upgrade:WebFOCUS 8.2.06OS:LinuxOutputs:HTML, PDF, Excel, PPT
In Focus since 1984
Know The Code

 
Posts: 6207 | Location: 33.8688° S, 151.2093° E | Registered: October 31, 2006Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
I will be testing App Studio and Windows 10 tonight. I won't be testing a portal, though.


WebFOCUS 8.2.03 - Production
WebFOCUS 8.2.04 - Sand Box
Windows 2012 R2 Server
HTML, PDF, Excel
In FOCUS since 1980
 
Posts: 116 | Location: Seattle, WA | Registered: April 07, 2015Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
Waiting with bated breath.


Waz...

Prod:WebFOCUS 7.6.10/8.1.04Upgrade:WebFOCUS 8.2.06OS:LinuxOutputs:HTML, PDF, Excel, PPT
In Focus since 1984
Know The Code

 
Posts: 6207 | Location: 33.8688° S, 151.2093° E | Registered: October 31, 2006Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
In our case, we do not have windows 10. So I don't care from a development point of view.

But we are customer facing so our site needs to work in Edge. The entire webfocus portal is not supported. Even though Edge uses all the same standards as chrome.

I think there is a problem in ...

webapps/webfocus/bindows/js/application.js

But I am hesitant to start modifying those internal js files....


WF 8.0.0.5M
 
Posts: 246 | Location: Montreal, QC, Canada | Registered: October 01, 2003Reply With QuoteReport This Post
Guru
posted Hide Post
Waz,

App Studio works fine in Windows 10. It will not invoke the Edge browser though. It invokes IE 11.


David Glick
Director WebFOCUS App Studio
and WebFOCUS Developer Studio
WebFOCUS Division
Information Builders, Inc.
Direct (917) 339-5560
Voice Mail (212) 736-6250 x3560
Fax (212) 947-5168
Email david_glick@ibi.com
 
Posts: 312 | Registered: April 13, 2004Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
Thanks David.


Waz...

Prod:WebFOCUS 7.6.10/8.1.04Upgrade:WebFOCUS 8.2.06OS:LinuxOutputs:HTML, PDF, Excel, PPT
In Focus since 1984
Know The Code

 
Posts: 6207 | Location: 33.8688° S, 151.2093° E | Registered: October 31, 2006Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
Jodye, if its bindows related, then I guess we will have to wait for bindows to fix it.

8.1.04 is using V4.3 of bindows, and 4.6 is out, but there is no sign of edge support.


Waz...

Prod:WebFOCUS 7.6.10/8.1.04Upgrade:WebFOCUS 8.2.06OS:LinuxOutputs:HTML, PDF, Excel, PPT
In Focus since 1984
Know The Code

 
Posts: 6207 | Location: 33.8688° S, 151.2093° E | Registered: October 31, 2006Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
WebFOCUS 8105 and 82 will be compatible with the edge browser... development is complete and it is now undergoing testing.
 
Posts: 13 | Registered: April 23, 2004Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
Has there been a notice from IBI regarding Edge support? If there has, I haven't seen it yet.

I tried the demos on this site

http://www.bindows.net/demos/

and same thing, none of them work in edge.


WF 8.0.0.5M
 
Posts: 246 | Location: Montreal, QC, Canada | Registered: October 01, 2003Reply With QuoteReport This Post
  Powered by Social Strata  
 

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] bi portal does not load in windows 10 Edge browser

Copyright © 1996-2018 Information Builders, leaders in enterprise business intelligence.