Focal Point
[SHARING] WF Maintain -- Dev Studio 7.6.9 deploy to 7.1.1 Server?

This topic can be found at:
http://forums.informationbuilders.com/eve/forums/a/tpc/f/7971057331/m/427100102

August 05, 2009, 09:52 PM
John_Edwards
[SHARING] WF Maintain -- Dev Studio 7.6.9 deploy to 7.1.1 Server?
I have 7.6.9 installed on my laptop now. I've been running with 7.6.5 for months. Now that I have 7.6.9 I am having trouble deploying to s customer with a 7.1.1 server. I don't know if the upgrade is related -- can anyone speak to this?

I created an exceptionally simple test Maintain form and tried to deploy it, and it failed as well.

J.

This message has been edited. Last edited by: Kerry,



August 05, 2009, 10:05 PM
Waz
John, my suggestion is to always use the same version as the server.

There may be changes to the created forms, or code, when maintain deploys.

You can have multiple versions of DS installed, but you will have to swap between them.

Do a search for thisfoci.bat.


Waz...

Prod:WebFOCUS 7.6.10/8.1.04Upgrade:WebFOCUS 8.2.07OS:LinuxOutputs:HTML, PDF, Excel, PPT
In Focus since 1984
Pity the lost knowledge of an old programmer!

August 05, 2009, 10:10 PM
John_Edwards
I'm looking in the release notes now to see if I can find a reference. I'm surprised an incremental change would have this effect, but of course it's possible.

It's hard, because I have five or six customers and I have to support all of them on different versions. A new customer pushed me up, and an old customer suddenly needs a quick fix.

J.



August 05, 2009, 10:17 PM
Waz
7.1 to 7.6 is a small step, but I would still suggest using the same version.

Its not difficult to swap around, just run the bat file of the version, you want, then use it.

It would be interesting to know what the difference is ?


Waz...

Prod:WebFOCUS 7.6.10/8.1.04Upgrade:WebFOCUS 8.2.07OS:LinuxOutputs:HTML, PDF, Excel, PPT
In Focus since 1984
Pity the lost knowledge of an old programmer!

August 05, 2009, 10:29 PM
John_Edwards
Oh no -- 7.1.1 to 7.6.9 is a huge step. I went from 7.6.5 to 7.6.9 and got the problem. 7.6.5 worked correctly.

I may put a couple of VMs on this machine. It would solve about half a dozen other problems as well.

J.



August 05, 2009, 10:40 PM
Waz
Sounds like a good idea.

Almost suggested that my self earlier


Waz...

Prod:WebFOCUS 7.6.10/8.1.04Upgrade:WebFOCUS 8.2.07OS:LinuxOutputs:HTML, PDF, Excel, PPT
In Focus since 1984
Pity the lost knowledge of an old programmer!

August 05, 2009, 10:58 PM
John_Edwards
Well for tonight I just hand-edited the mnt file. Not exactly cricket, but it was a very small change. Doing that I was able to deploy with not troubles.

Thanks for the feedback.

J.



August 06, 2009, 11:36 AM
Dave Ayers
John,

I have 3 versions of Dev. Studio on my desktop, and find it relatively easy to switch versions when necessary.

I created a shortcut (desktop icon) for each version, and a corresponding shortcut for each versions thisfoci.bat (renamed to reflect the version), and lined them up so they are grouped together.

Then to change version:
1. Close out of the current Dev. Studio
2 Click on the thisfoci.bat shortcut of the new version you wish to use.
3. Click on the D.S. version shortcut

Repeat Smiler

This has worked fine for me, and is easy enough.


Regards,
Dave

http://www.daveayers.com

WebFocus/Maintain 7.6.4-8
on Win2000 and 2003 Server