Focal Point Banner
Community Center Education Summit Technical Support User Groups
Let's Get Social!

Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CASE-OPENED]Image in the report column does not appear in 8201m
Go
New
Search
Notify
Tools
Reply
  
[CASE-OPENED]Image in the report column does not appear in 8201m
 Login/Join
 
Platinum Member
posted
Hi,

In 8105, the following sample code does populate the images in the column rows. But in 8201m the images does not appear.

-SET &BLACK_IMG='
<img src="./run.bip?BIP_REQUEST_TYPE=BIP_RUN&|BIP_folder=IBFS:/WFC/Repository/Common/images&|BIP_item=B_DOT.png">
';

DEFINE FILE CAR
COL1/A255 = IF SEATS EQ 2 THEN '&BLACK_IMG' ELSE '';
END

TABLE FILE CAR
PRINT
SEATS
COL1
BY CAR
ON TABLE SET PAGE-NUM NOLEAD
ON TABLE SET ASNAMES ON
ON TABLE PCHOLD FORMAT HTML
ON TABLE SET CACHELINES ON
ON TABLE SET BYDISPLAY ON
ON TABLE SET HTMLEMBEDIMG ON
ON TABLE SET HTMLCSS ON
ON TABLE SET STYLE *
ENDSTYLE
END

Thanks in Advance

This message has been edited. Last edited by: WF1326,


WebFOCUS
7703/7705/8105m/8201m/8202m

 
Posts: 100 | Registered: September 10, 2013Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Are you sure that the image path is still exactly the same ?

And : COL should be COL1


WF versions : Prod 8.2.0.1M gen 240, Dev 8.2.04 gen 48, OS : Windows, DB : MSSQL, Outputs : HTML, Excel, PDF
In Focus since 2007
 
Posts: 2225 | Location: Montreal Area, Qc, CA | Registered: September 25, 2013Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Is there an error or you just don't see the image?


WebFOCUS 8206, Unix, Windows
 
Posts: 1707 | Location: New York City | Registered: December 30, 2015Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
quote:
Originally posted by MartinY:
Are you sure that the image path is still exactly the same ?

And : COL should be COL1


Yes. The image is still in the same path. I corrected the column name to COL1


WebFOCUS
7703/7705/8105m/8201m/8202m

 
Posts: 100 | Registered: September 10, 2013Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
quote:
Originally posted by BabakNYC:
Is there an error or you just don't see the image?


I get the black box with cross mark inside it.


WebFOCUS
7703/7705/8105m/8201m/8202m

 
Posts: 100 | Registered: September 10, 2013Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Does the folder / image is published ?


WF versions : Prod 8.2.0.1M gen 240, Dev 8.2.04 gen 48, OS : Windows, DB : MSSQL, Outputs : HTML, Excel, PDF
In Focus since 2007
 
Posts: 2225 | Location: Montreal Area, Qc, CA | Registered: September 25, 2013Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
quote:
Originally posted by MartinY:
Does the folder / image is published ?


Yes


WebFOCUS
7703/7705/8105m/8201m/8202m

 
Posts: 100 | Registered: September 10, 2013Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Does the Content folder (with the images) is at least "Permitted" to "Run" as per group security of the user ?

I have test on my side and if the Content folder is not Permitted to Run for the security group for which the user is from, the image is not displayed.


WF versions : Prod 8.2.0.1M gen 240, Dev 8.2.04 gen 48, OS : Windows, DB : MSSQL, Outputs : HTML, Excel, PDF
In Focus since 2007
 
Posts: 2225 | Location: Montreal Area, Qc, CA | Registered: September 25, 2013Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
quote:
Originally posted by MartinY:
Does the Content folder (with the images) is at least "Permitted" to "Run" as per group security of the user ?

I have test on my side and if the Content folder is not Permitted to Run for the security group for which the user is from, the image is not displayed.


Permission to run is already set, and i am an administrator.


WebFOCUS
7703/7705/8105m/8201m/8202m

 
Posts: 100 | Registered: September 10, 2013Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
I just tried the same thing and got the black box with the x in the middle. Have you opened a case with tech support?

If you figure out how to fix this please post the solution.


WebFOCUS 8206, Unix, Windows
 
Posts: 1707 | Location: New York City | Registered: December 30, 2015Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
Just tried this in 8.2.01M and it functions correctly.

Check the properties for the various Content components to ensure that you have correct spelling / case etc. Easily changed when migrating / CopyPasting.

Also the "';" shown on a separate line in your example is incorrect syntax, so that needs checking as well.

T

This message has been edited. Last edited by: Tony A,



In FOCUS
since 1986
WebFOCUS Server 8.2.01M, thru 8.2.06 on Windows Svr 2008 R2  
WebFOCUS App Studio 8.2.06 standalone on Windows 10 
 
Posts: 5617 | Location: United Kingdom | Registered: April 08, 2004Reply With QuoteReport This Post
Master
posted Hide Post
Instead of using pictures, for simple shape I prefer to use an html entity and just insert it's hex value (Credit to @CoolGuy for teaching me this). That way you can color them, size them, and not worry about referencing an image file that might get deleted or changed. If you change out your SET to the following, it will work.

-SET &BLACK_IMG='<span class="BlackDot" style="color:000000;font-size:100%;">&|#x26AB;</span>';  

Here is a good reference on using HTML charsets:
https://www.w3schools.com/charsets/

This message has been edited. Last edited by: Hallway,


Hallway
WF(Prod):8202M
WF(Test):8202M
OS/Platform:Win 10
Outputs:All
 
Posts: 487 | Location: Salt Lake City, UT, USA | Registered: November 18, 2015Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
quote:
Originally posted by Hallway:
Instead of using pictures, for simple shape I prefer to use an html entity and just insert it's hex value (Credit to @CoolGuy for teaching me this). That way you can color them, size them, and not worry about referencing an image file that might get deleted or changed. If you change out your SET to the following, it will work.

-SET &BLACK_IMG='<span class="BlackDot" style="color:000000;font-size:100%;">&|#x26AB;</span>';  

Here is a good reference on using HTML charsets:
https://www.w3schools.com/charsets/


That's pretty cool. I would like to have the dot in green. How can i change the color?


WebFOCUS
7703/7705/8105m/8201m/8202m

 
Posts: 100 | Registered: September 10, 2013Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
quote:
Originally posted by Tony A:
Just tried this in 8.2.01M and it functions correctly.

Check the properties for the various Content components to ensure that you have correct spelling / case etc. Easily changed when migrating / CopyPasting.

Also the "';" shown on a separate line in your example is incorrect syntax, so that needs checking as well.

T


I checked the file names and syntax. All looks good. Still could not generate the image.


WebFOCUS
7703/7705/8105m/8201m/8202m

 
Posts: 100 | Registered: September 10, 2013Reply With QuoteReport This Post
Master
posted Hide Post
quote:
Originally posted by WF1326:

That's pretty cool. I would like to have the dot in green. How can i change the color?


I had to change the entity id to a different circle because that one apparently wouldn't change color.

So, try this code with the new entity and additional conditional formatting:

-SET &GREEN_CIR='<span class="GreenDot" style="color: green; font-size:100%;">&|#11044;</span>';
-SET &YELLOW_CIR='<span class="YellowDot" style="color: yellow; font-size:100%;">&|#11044;</span>';
-SET &RED_CIR='<span class="RedDot" style="color: red; font-size:100%;">&|#11044;</span>';

DEFINE FILE CAR
COL1/A255 = IF SEATS EQ 2 THEN '&RED_CIR' ELSE IF SEATS EQ 4 THEN '&YELLOW_CIR' ELSE IF SEATS EQ 5 THEN '&GREEN_CIR' ELSE  '';
END

TABLE FILE CAR
PRINT 
SEATS
COL1 AS ''
BY CAR
ON TABLE SET PAGE-NUM NOLEAD
ON TABLE SET ASNAMES ON
ON TABLE PCHOLD FORMAT HTML
ON TABLE SET CACHELINES ON
ON TABLE SET BYDISPLAY ON
ON TABLE SET HTMLEMBEDIMG ON
ON TABLE SET HTMLCSS ON
ON TABLE SET STYLE *
ENDSTYLE
END
  

Here's another cool site I just found where you can search for shapes:
http://graphemica.com/search?q=circle.

You can change the color using one of the 140 HTML color names:
https://www.w3schools.com/colors/colors_names.asp

Or you can choose any custom color by using the appropriate color code:
http://htmlcolorcodes.com

This message has been edited. Last edited by: Hallway,


Hallway
WF(Prod):8202M
WF(Test):8202M
OS/Platform:Win 10
Outputs:All
 
Posts: 487 | Location: Salt Lake City, UT, USA | Registered: November 18, 2015Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
Hallway,

Thank you for sharing the technique Smiler


WebFOCUS
7703/7705/8105m/8201m/8202m

 
Posts: 100 | Registered: September 10, 2013Reply With QuoteReport This Post
  Powered by Social Strata  
 

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CASE-OPENED]Image in the report column does not appear in 8201m

Copyright © 1996-2018 Information Builders, leaders in enterprise business intelligence.