Focal Point Banner


As of December 1, 2020, Focal Point is retired and repurposed as a reference repository. We value the wealth of knowledge that's been shared here over the years. You'll continue to have access to this treasure trove of knowledge, for search purposes only. Moving forward, myibi is our community platform to learn, share, and collaborate. We have the same Focal Point forum categories in myibi, so you can continue to have all new conversations there. If you need access to myibi, contact us at myibi@ibi.com and provide your corporate email address, company, and name.


Connect to myibi
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] Company logo is missing from reportcaster output

Read-Only Read-Only Topic
Go
Search
Notify
Tools
[CLOSED] Company logo is missing from reportcaster output
 Login/Join
 
Member
posted
I have a company logo in the header of a pdf report but it is gone from the reportcaster output(pdf). Does anyone know how to distribute report with company logo through reportcaster?
Thanks.

This message has been edited. Last edited by: Kerry,
 
Posts: 18 | Location: Canada | Registered: October 24, 2006Report This Post
Master
posted Hide Post
There are 2 ways to attach a logo to the header, one is in a defined variable:
 
LOGO/A200='<IMG SRC="/ibi_html/images/BJ Logo Color.jpg" height="80" width="100">';

the other is in the stylesheet:
 
 IMAGE=http://mypath.company.com/ibi_html/images/, 
POSITION=(1 0.2),SIZE=(0.680556 0.402778), $
 


If your RC is running on a different server, you will need the complete HTML path.


Pat
WF 7.6.8, AIX, AS400, NT
AS400 FOCUS, AIX FOCUS,
Oracle, DB2, JDE, Lotus Notes
 
Posts: 755 | Location: TX | Registered: September 25, 2007Report This Post
Member
posted Hide Post
Thanks for your info. Because it is a RC burst report, the logo property has to be set to the burst column.
 
Posts: 18 | Location: Canada | Registered: October 24, 2006Report This Post
Virtuoso
posted Hide Post
This is the way we have handled it. I don't know if using the URL or HTTP reference works when creating a PDF report. If Pat says it does, that's probably right. In any case our approach is to define a variable equal to the actual name of the image:

DEFINE FILE WCLM
LOGONAM/A50 = IF ISP_ID EQ 'WCF' THEN 'WCF1'
ELSE IF ISP_ID EQ 'ADV' OR 'UA' THEN 'AWC1'
ELSE IF ISP_ID EQ 'SCS' THEN 'scslogo'
ELSE IF ISP_ID EQ 'WCNW' THEN 'WCN1' ELSE 'NOP';
END


This variable must be in the verb phrase so that it gets into the internal matrix:

TABLE FILE WCLM
PRINT LOGONAM NOPRINT
.
.


and then in the stylesheet:

TYPE=HEADING, IMAGE=(LOGONAM), POSITION=(0.0 0.0),SIZE=(3.7 1.0),$

Using a fieldname rather than an actual image name requires the parentheses.

All of these images are exactly the same size so their placement on the page is the same regardless of which image appears. Additionally, the images referenced (WCF1, AWC1, scslogo, WCN1 and NOP) must be somewhere in the server path.


Regards,

Darin



In FOCUS since 1991
WF Server: 7.7.04 on Linux and Z/OS, ReportCaster, Self-Service, MRE, Java, Flex
Data: DB2/UDB, Adabas, SQL Server Output: HTML,PDF,EXL2K/07, PS, AHTML, Flex
WF Client: 77 on Linux w/Tomcat
 
Posts: 2298 | Location: Salt Lake City, Utah | Registered: February 02, 2007Report This Post
Member
posted Hide Post
Thanks for replies.
I simply move it from page header to report header. It works in this case since the report is only one page.
 
Posts: 18 | Location: Canada | Registered: October 24, 2006Report This Post
  Powered by Social Strata  

Read-Only Read-Only Topic

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] Company logo is missing from reportcaster output

Copyright © 1996-2020 Information Builders