Focal Point Banner
Community Center Education Summit Technical Support User Groups
Let's Get Social!

Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] Intermittent authentication issue
Go
New
Search
Notify
Tools
Reply
  
[CLOSED] Intermittent authentication issue
 Login/Join
 
Silver Member
posted
Hello-
We have over 200 users using our reports and every day 20-30 people reporting authentication issues intermittently. They are able to access it again on re-trying after some time or clearing cache but this happens at least twice or thrice a week to most of the users and it doesn't seem normal.

Any idea what could be the issue?

This message has been edited. Last edited by: FP Mod Chuck,


WebFOCUS 8010,8204
Windows
 
Posts: 41 | Registered: June 26, 2015Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
First question here would be what authentication are you using, a SSO from front end or logging in the BI portal? And is there a load balancer / cluster involved?

"Clearing cache" solving the issue... a proxy cache set in IIS?


Cheers,
H.

WebFOCUS 8.1.05M
Oracle 11g - DB2
RedHat
 
Posts: 114 | Location: Brighton UK | Registered: February 19, 2005Reply With QuoteReport This Post
Silver Member
posted Hide Post
SSO from front end and yes there is load balancer and cluster invovled.


WebFOCUS 8010,8204
Windows
 
Posts: 41 | Registered: June 26, 2015Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
"I have a hunch", and it tickles some memory I've seen this before...

1. Ok, starting with the browser - IIS (or apache) and further on so you need to go through the pipeline and first check if there is any caching set, and set it off. Don't assume the F5 isn't caching - check everything...

2. Check the clustering configs that there isn't any hardcoded stuff pointing to the other cluster box... like when you clone the boxes and clone the configs... and clone the box names as well so stuff actually points to the first box you cloned from... been there, done that...


Cheers,
H.

WebFOCUS 8.1.05M
Oracle 11g - DB2
RedHat
 
Posts: 114 | Location: Brighton UK | Registered: February 19, 2005Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Hi Kartik

I think you need to open a case with techsupport. They can help you with traces etc to hopefully find out where things are going wrong.

Regards,


Thank you for using Focal Point!

Chuck Wolff - Focal Point Moderator
WebFOCUS 7x and 8x, Windows, Linux All output Formats
 
Posts: 1506 | Location: Customer Support | Registered: April 12, 2005Reply With QuoteReport This Post
Silver Member
posted Hide Post
I was raising a new discussion when I bumped in to this one when i realized i didn't respond to this. So here's what we found:

Since our application was using Global variables(&&) which were being set with a .fex profile inside an "iframe", the intermittent issue was because of the timing.
Javascript code was not waiting for the iframe to load completely because at times it was too slow due to any reason. Just introduced a timeout to give those extra seconds for the frame to load which did the trick.


WebFOCUS 8010,8204
Windows
 
Posts: 41 | Registered: June 26, 2015Reply With QuoteReport This Post
  Powered by Social Strata  
 

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] Intermittent authentication issue

Copyright © 1996-2018 Information Builders, leaders in enterprise business intelligence.