Focal Point Banner


As of December 1, 2020, Focal Point is retired and repurposed as a reference repository. We value the wealth of knowledge that's been shared here over the years. You'll continue to have access to this treasure trove of knowledge, for search purposes only. Moving forward, myibi is our community platform to learn, share, and collaborate. We have the same Focal Point forum categories in myibi, so you can continue to have all new conversations there. If you need access to myibi, contact us at myibi@ibi.com and provide your corporate email address, company, and name.


Connect to myibi
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [SOLVED] Replacing an ampersand with &|

Read-Only Read-Only Topic
Go
Search
Notify
Tools
[SOLVED] Replacing an ampersand with &|
 Login/Join
 
Gold member
posted
I am currently printing a report that contains the employers of people. Some employers have a '&' in their name, which ruins things. I am currently using
 STRREP(60, EMPLOYER, 1, '&', 2, '&|', 61, EMPLOYER); 
which is supposed to replace an ampersand with &|, but it still does not work. Is there any other way to do this?

This message has been edited. Last edited by: ccollier,


WebFOCUS 8.2.01M on Windows 10
 
Posts: 54 | Registered: July 30, 2018Report This Post
Expert
posted Hide Post
Try adding an extra pipe.

STRREP(60, EMPLOYER, 1, '&', 2, '&||', 61, EMPLOYER);


Waz...

Prod:WebFOCUS 7.6.10/8.1.04Upgrade:WebFOCUS 8.2.07OS:LinuxOutputs:HTML, PDF, Excel, PPT
In Focus since 1984
Pity the lost knowledge of an old programmer!

 
Posts: 6349 | Location: 33°49'23.0"S, 151°11'41.0"E | Registered: October 31, 2006Report This Post
Guru
posted Hide Post
is it being ruined with a .EVAL or something? Do you have a sample of th ecode where it breaks?


Test: WF 8.2
Prod: WF 8.2
DB: Progress, REST, IBM UniVerse/UniData, SQLServer, MySQL, PostgreSQL, Oracle, Greenplum, Athena.
 
Posts: 454 | Location: Europe | Registered: February 05, 2007Report This Post
Master
posted Hide Post
You could try the simplified replace function as well:
  
REPLACE(EMPLOYER, '&', '&|amp;')


Hallway

 
Prod: 8202M1
Test: 8202M4
Repository:
 
OS:
 
Outputs:
 
 
 
 
 
Posts: 608 | Location: Salt Lake City, UT, USA | Registered: November 18, 2015Report This Post
Master
posted Hide Post
You could also try the HEXBYT function to replace the amper
 
REPLACE(EMPLOYER, '&', HEXBYT(38, 'A1') )
 


Hallway

 
Prod: 8202M1
Test: 8202M4
Repository:
 
OS:
 
Outputs:
 
 
 
 
 
Posts: 608 | Location: Salt Lake City, UT, USA | Registered: November 18, 2015Report This Post
Member
posted Hide Post
I've dealt with this. Webfocus won't allow you to search for &, but you can get around that by telling it search for the &| with the | removed. Example below:

Part one - search for this character
STRIP(2, '&|', '|', 'A1')

Part Two - use replace characters searching for character in part one
REPLACE(EMPLOYER, part_one , '&||');

Full code
REPLACE(EMPLOYER, STRIP(2, '&|', '|', 'A1'), '&||');


Webfocus 8202 on Windows 10
 
Posts: 20 | Registered: February 12, 2019Report This Post
Gold member
posted Hide Post
I used a bit of Hallway's first solution. I still used STRREP but used &|amp; instead of just &| and it worked.


WebFOCUS 8.2.01M on Windows 10
 
Posts: 54 | Registered: July 30, 2018Report This Post
  Powered by Social Strata  

Read-Only Read-Only Topic

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [SOLVED] Replacing an ampersand with &|

Copyright © 1996-2020 Information Builders