Focal Point Banner


As of December 1, 2020, Focal Point is retired and repurposed as a reference repository. We value the wealth of knowledge that's been shared here over the years. You'll continue to have access to this treasure trove of knowledge, for search purposes only. Moving forward, myibi is our community platform to learn, share, and collaborate. We have the same Focal Point forum categories in myibi, so you can continue to have all new conversations there. If you need access to myibi, contact us at myibi@ibi.com and provide your corporate email address, company, and name.


Connect to myibi
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     Data getting truncated

Read-Only Read-Only Topic
Go
Search
Notify
Tools
Data getting truncated
 Login/Join
 
Gold member
posted
Hi,

I have created a report which displays the data depending on the parameters passed to it using sql pass through.In the fex file after the END command of the TABLE
(using -HTMLFORM BEGIN --Back button code-- -HTMLFORM END)i have created a Button (Back button)which allows the user go to the previous page.The report works fine and fetches the data when the no. of records fetched are small.But if the no. of records fetched are large than it some how truncates the last few records on the last page of the report. Basically it shows the Back button at the end of the report and from then on it truncates everthing.

I think it dosent wait for all the records to be fetched and instead displays the button a little early when the no. of records are large.Kindly help me in solving this issue.

Regards,
Aditya
 
Posts: 84 | Registered: June 05, 2006Report This Post
Platinum Member
posted Hide Post
Aditya :
I vaguely remember having a similar problem a few years back, which we thought was a timing issue b/w the page getting rendered and FOCUS getting all the data back.

Anyways, what worked for us then was to have a dummy -REPEAT LOOP at the the of processing before the -HTMLFORM statement that made focus spin a little longer.

-REPEAT LBLKILLTIME 1000 TIMES;
-SET CNT_SHEEP='1';
-LBLKILLTIME

This may not be the techincal solution to the actual issue, but you could try this as a work around if needed.

S.


-------------------------------------------------------------------------------------------------
Blue Cross & Blue Shield of MS
WF.76-10 on (WS2003 + WebSphere) / EDA on z/OS + DB2 + MS-SQL
MRE, BID, Dev. Studio, Self-Service apps & a dash of fun !! Music
 
Posts: 218 | Location: Jackson, MS | Registered: October 31, 2006Report This Post
Expert
posted Hide Post
I'm not sure if this is applicable to the version of WebFOCUS you have, but I think you may have to change the setting for WF_BURST_OUTPUT. I have found weird things happen to HTML pages when the setting is ON. I changed it to OFF and the HTML pages worked. "WF_BURST_OUTPUT" doesn't sound like what it does.
quote:
WF_BURST_OUTPUT Performance Setting

WF_BURST_OUTPUT – Enables the WFServlet to send simple HTML reports to the WebFOCUS Client faster. If the request is being redirected, or if it is a complex ODP or OLAP report or a report with frames, this option should be turned off.


• Open the WebFOCUS Administration Console (URL: http://web-server-name/ibi_html/wfconsole.htm)
• Click on Configuration
• Click on Performance
• Change the setting for WF_BURST_OUTPUT to Off
• Click Save


Francis


Give me code, or give me retirement. In FOCUS since 1991

Production: WF 7.7.05M, Dev Studio, BID, MRE, WebSphere, DB2 / Test: WF 8.1.05M, App Studio, BI Portal, Report Caster, jQuery, HighCharts, Apache Tomcat, MS SQL Server
 
Posts: 10577 | Location: Toronto, Ontario, Canada | Registered: April 27, 2005Report This Post
Master
posted Hide Post
Yes Francis, you are right. WF_Burst_Output setting works.

I had this issue earlier but that was with compound HTML report. When I change this setting, it worked.

Aditya, you can try this and let us know how it goes.


WFConsultant

WF 8105M on Win7/Tomcat
 
Posts: 780 | Location: Florida | Registered: January 09, 2005Report This Post
Gold member
posted Hide Post
Hi all,

Thanks for all your suggestions.Sorry for the delay.Regarding the issue,since i dont have an admin privileage,i am unable to modify the variable and moreover it may affect other reports running on the server.So we have finally removed the back button for time being and the user is now using the browsers back button to go back to the previous page.

Regards,
Aditya
 
Posts: 84 | Registered: June 05, 2006Report This Post
Expert
posted Hide Post
As far as my experience shows, the only effect that changing the WF_BURST_OUTPUT option has is that it makes the reports work. It won't affect the other reports.


Francis


Give me code, or give me retirement. In FOCUS since 1991

Production: WF 7.7.05M, Dev Studio, BID, MRE, WebSphere, DB2 / Test: WF 8.1.05M, App Studio, BI Portal, Report Caster, jQuery, HighCharts, Apache Tomcat, MS SQL Server
 
Posts: 10577 | Location: Toronto, Ontario, Canada | Registered: April 27, 2005Report This Post
Expert
posted Hide Post
Aditya
as i read your post, it looks as tho you are putting ONLY the back button inside your -HTMLFORM tabs.
If that's the case, its no small wonder that your program isn't working. you have to put bothyour report and your back button inside your htmlform
-HTMLFORM BEGIN
..back button code goes here
!IBI.FIL.MYREPORT;
-HTMLFORM END




In Focus since 1979///7706m/5 ;wintel 2008/64;OAM security; Oracle db, ///MRE/BID
 
Posts: 3811 | Location: Manhattan | Registered: October 28, 2003Report This Post
Gold member
posted Hide Post
Thanks susannah,

Its working properly now.

Regards,
Aditya
 
Posts: 84 | Registered: June 05, 2006Report This Post
  Powered by Social Strata  

Read-Only Read-Only Topic

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     Data getting truncated

Copyright © 1996-2020 Information Builders