Focal Point Banner
Community Center Education Summit Technical Support User Groups
Let's Get Social!

Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] Deleted MS_Access adapter
Go
New
Search
Notify
Tools
Reply
  
[CLOSED] Deleted MS_Access adapter
 Login/Join
 
Member
posted
Hi,

I have deleted MS_Access adapter from Configured adapters.

Also, I cannot see MS_Access adapter in Available.

Could anyone please help how I can again configure new MS access adapter.

Thanks,
Rajesh

This message has been edited. Last edited by: FP Mod Chuck,


WebFOCUS 8
Windows, All Outputs
 
Posts: 15 | Registered: March 14, 2017Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Have you looked under Adapter/Available/SQL ?


WF versions : Prod 8.2.0.1M gen 240, Dev 8.2.04 gen 48, OS : Windows, DB : MSSQL, Outputs : HTML, Excel, PDF
In Focus since 2007
 
Posts: 2225 | Location: Montreal Area, Qc, CA | Registered: September 25, 2013Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
Hi Martin,

Yes, I have checked under Adapter/Available/SQL. But couldn't find MS access adapter.

Initially I was able to see Ms Access adapter in Availabel. I configured it, then I was able to see it in Configured. I deleted it in Configured. Now I could neither see it in Avaliabe nor Configured.

How can I get it back.

Thank you for your help in advance.


WebFOCUS 8
Windows, All Outputs
 
Posts: 15 | Registered: March 14, 2017Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Just a thought : try by restarting the Reporting Server and then look back


WF versions : Prod 8.2.0.1M gen 240, Dev 8.2.04 gen 48, OS : Windows, DB : MSSQL, Outputs : HTML, Excel, PDF
In Focus since 2007
 
Posts: 2225 | Location: Montreal Area, Qc, CA | Registered: September 25, 2013Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Hi Rboya

From the reporting server console go to Workspace / Configuration Files / Workspace - edaserve.cfg and edit it. Look under the adapters section and make sure mac_access = y is not there. If it is there delete it and then it should show up under available again. This will force a restart of the reporting server so be careful with the timing of doing this.


Thank you for using Focal Point!

Chuck Wolff - Focal Point Moderator
WebFOCUS 7x and 8x, Windows, Linux All output Formats
 
Posts: 1667 | Location: Customer Support | Registered: April 12, 2005Reply With QuoteReport This Post
  Powered by Social Strata  
 

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] Deleted MS_Access adapter

Copyright © 1996-2018 Information Builders, leaders in enterprise business intelligence.