Focal Point Banner


As of December 1, 2020, Focal Point is retired and repurposed as a reference repository. We value the wealth of knowledge that's been shared here over the years. You'll continue to have access to this treasure trove of knowledge, for search purposes only. Moving forward, myibi is our community platform to learn, share, and collaborate. We have the same Focal Point forum categories in myibi, so you can continue to have all new conversations there. If you need access to myibi, contact us at myibi@ibi.com and provide your corporate email address, company, and name.


Connect to myibi
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [SOLVED]403 - Forbidden: Access is denied error displayed when I try to log into BIP

Read-Only Read-Only Topic
Go
Search
Notify
Tools
[SOLVED]403 - Forbidden: Access is denied error displayed when I try to log into BIP
 Login/Join
 
Silver Member
posted
Hi All,

We recently tried to upgrade from Webfocus 8007 to 8105,but due to some issues we could not do it. Hence we restored everything(VM) back to how it was. After that we could not log in to Dev studio, and when we try to log in to BIP it is showing 403 - Forbidden: Access is denied. We are able to log into the reporting server. I have opened a case with IBI, there are no errors in the tomcat log files or configuration files. Please let me know where should I start looking?

This message has been edited. Last edited by: <Emily McAllister>,


WebFOCUS 8
Windows, All Outputs
 
Posts: 29 | Registered: January 07, 2016Report This Post
Guru
posted Hide Post
This is the error you get when the user that has logged into the browser is not allowed (or hasn't been set up to) access WebFOCUS.

We regularly see this in our single-sign on environment when users haven't been put into an active directory group that is mapped to a WebFOCUS Group.

What Authentication model are you using?

Have a look at Chapter 7. Authentication in the WebFOCUS Security and Administration manual.

At a minimum for debugging I would start by checking the settings for tomcatAuthentication if you are trying to use Pre-Authentication with Windows Authentication.

Alternatively manual edit the securitysettings.xml file (drive:/ibi/WebFOCUS80/config/) back to the default settings to allow form login again that way you should be prompted for a login rather than getting 403 errors.

Regards

Stuart


WebFOCUS 8.2.03 (8.2.06 in testing)
 
Posts: 253 | Location: Melbourne, Australia | Registered: February 07, 2007Report This Post
Silver Member
posted Hide Post
Hi Stuart,

Thanks for taking time to help me with the issue, There is a file called wfscom.xml, it got corrupted, that is one of the reason for this error. With the help of IBI customer representative I have resolved the issue. I had an opportunity to view this issue in a different view with your suggestion. Thank you.

Regards
Krishna


WebFOCUS 8
Windows, All Outputs
 
Posts: 29 | Registered: January 07, 2016Report This Post
  Powered by Social Strata  

Read-Only Read-Only Topic

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [SOLVED]403 - Forbidden: Access is denied error displayed when I try to log into BIP

Copyright © 1996-2020 Information Builders