Focal Point Banner
Community Center Education Summit Technical Support User Groups
Let's Get Social!

Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED]Problem when running fex via ReportCaster
Go
New
Search
Notify
Tools
Reply
  
[CLOSED]Problem when running fex via ReportCaster
 Login/Join
 
Member
posted
Hi,

We have a problem when we run a report by using a schedule in ReportCaster. We got the message (FOC295) A VALUE IS MISSING FOR: &IBIWF_language
But if we run the same report from WebFOCUS console, it run normally.

And what we do not understand, we have this problem only in our QA environement.
In Dev we don't have this problem.

We compared all the settings DEV vs QA and we don't see any difference.

If somebody can help us on this ?

Thanks

René Bisson

This message has been edited. Last edited by: <Emily McAllister>,


WebFOCUS 8.1.5
Windows, All Outputs
 
Posts: 16 | Registered: July 23, 2015Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Do you have an entry in your site.wfs that looks like this?

language = &IBIWF_language
  <set> language (pass)


Also check to see if you add:

-SET &IBIWF_language = fr;


To the beginning of the report, will Rep Caster still give you an error.

This message has been edited. Last edited by: BabakNYC,


WebFOCUS 8206, Unix, Windows
 
Posts: 1843 | Location: New York City | Registered: December 30, 2015Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
in the custom setting we have the line

<SET>IBIWF_language(PASS)


I will test to set the var in my report and come back to you


WebFOCUS 8.1.5
Windows, All Outputs
 
Posts: 16 | Registered: July 23, 2015Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Also, take a look at Tools/Report Caster Console/Configuration and click Code Page and see if there are any values set to them. I think Caster needs it's own language settings.


WebFOCUS 8206, Unix, Windows
 
Posts: 1843 | Location: New York City | Registered: December 30, 2015Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
We compare Code Page of DEV and QA and it the same.

I put a SET &IBIWF_language=en; into the main fex and the result have not the error message but a message no report to distribute.


WebFOCUS 8.1.5
Windows, All Outputs
 
Posts: 16 | Registered: July 23, 2015Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
It should be -SET not SET.

You should also -SET &ECHO=ALL; and look at the code in the Rep Caster Log to see what it's doing that causes there to be nothing to distribute.


WebFOCUS 8206, Unix, Windows
 
Posts: 1843 | Location: New York City | Registered: December 30, 2015Reply With QuoteReport This Post
Gold member
posted Hide Post
Site.wfs is not executed by ReportCaster. There is second option "Universal profile" or something like that where WebFOCUS configuration goes.


Release: WebFOCUS 8104, AppStudio: 8105
OS: Windows
Output: HTML,Excel,Active Reports
 
Posts: 89 | Registered: November 19, 2013Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
WebFOCUS Administration Console/Report Caster/Configuration --Dserver Codepage and Webserver Codepage. See if those two settings are the same in both environments.

Universal Profile is in:
WebFOCUS Admin Console/Client Setting - General. Click the ? next to it for the description of how it's used.

This message has been edited. Last edited by: BabakNYC,


WebFOCUS 8206, Unix, Windows
 
Posts: 1843 | Location: New York City | Registered: December 30, 2015Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
The other question is, does RC or the report need &IBIWF_language ?


Waz...

Prod:WebFOCUS 7.6.10/8.1.04Upgrade:WebFOCUS 8.2.06OS:LinuxOutputs:HTML, PDF, Excel, PPT
In Focus since 1984
Know The Code

 
Posts: 6270 | Location: 33°49'23.0"S, 151°11'41.0"E | Registered: October 31, 2006Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
Hi,

I work with René,
we used the &IBIWF_language variable to determine some label for Report Titles,Header,Footer and Messages
EX:

-SET &nodata_selection=IF &IBIWF_language EQ 'en' THEN 'There are no results matching your criteria.' ELSE 'Aucun résultat ne correspond à vos critères.';


Webfocus 8.1.05
Red Hat Enterprise Linux Server 6.5
 
Posts: 1 | Registered: May 28, 2015Reply With QuoteReport This Post
  Powered by Social Strata  
 

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED]Problem when running fex via ReportCaster

Copyright © 1996-2018 Information Builders, leaders in enterprise business intelligence.