Focal Point Banner


As of December 1, 2020, Focal Point is retired and repurposed as a reference repository. We value the wealth of knowledge that's been shared here over the years. You'll continue to have access to this treasure trove of knowledge, for search purposes only. Moving forward, myibi is our community platform to learn, share, and collaborate. We have the same Focal Point forum categories in myibi, so you can continue to have all new conversations there. If you need access to myibi, contact us at myibi@ibi.com and provide your corporate email address, company, and name.


Connect to myibi
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] Error attaching to Reporting Server

Read-Only Read-Only Topic
Go
Search
Notify
Tools
[CLOSED] Error attaching to Reporting Server
 Login/Join
 
Gold member
posted
I've been getting this error quite a bit recently, but not all the time:
Error attaching to Reporting Server: EDASERVE
The reporting server may not be running or may not be properly defined in the Client Communication Configuration file.

Please notify your server administrator.

However after a bit of research, alot of cases tell us to double check the naming in the odin.cfg file. After we checked it, the naming seemed fine. The only differential was on some of the config files, the "HOST" name is localhost instead of the computername which is uses in other config files. However, after a quick reboot of the whole box, it would seem to "solve" this problem, and it wouldn't resurface until another 1-2 days.

Any suggestions on why this would happen? I have opened several tickets, however they are unable to resolve this issue since it was periodic.

Running:
WebFocus Server 7.6.4
WebFocus Client 7.6.4

This message has been edited. Last edited by: Kerry,
 
Posts: 68 | Registered: March 15, 2006Report This Post
Expert
posted Hide Post
How many concurrent connections ?

Run out of agents ?


Waz...

Prod:WebFOCUS 7.6.10/8.1.04Upgrade:WebFOCUS 8.2.07OS:LinuxOutputs:HTML, PDF, Excel, PPT
In Focus since 1984
Pity the lost knowledge of an old programmer!

 
Posts: 6349 | Location: 33°49'23.0"S, 151°11'41.0"E | Registered: October 31, 2006Report This Post
Gold member
posted Hide Post
We set the agents at 32.

Whenever we checked for this, it would seem there are still plenty of agents available.
 
Posts: 68 | Registered: March 15, 2006Report This Post
Expert
posted Hide Post
Are you able to turn tracing on ?

The logs may show something up, also is there anything in the edaprint log ?


Waz...

Prod:WebFOCUS 7.6.10/8.1.04Upgrade:WebFOCUS 8.2.07OS:LinuxOutputs:HTML, PDF, Excel, PPT
In Focus since 1984
Pity the lost knowledge of an old programmer!

 
Posts: 6349 | Location: 33°49'23.0"S, 151°11'41.0"E | Registered: October 31, 2006Report This Post
Silver Member
posted Hide Post
Hi BenC,

we had the same behaviour in our production system yesterday. A selfservice-app (IBIF_ex) called every 5 minutes printed this error once yesterday.

Also we had same errors from report caster too. A week ago, a schedule (running every 15 minutes/ 24/7, existing of 2 tasks) returned 2 different errors.
Twice we received "EDA SQL Status (-9)" for 1 task, the first task was running fine.
Four times we received "Error connecting to managed Reporting" for both the tasks.

The system is up and running since three weeks, and these error started a week ago.
To me, these three error seem to be related somehow. But I have no clue where I could look next.

Could not find anything in Virus scan logs, edaprint, scheduler.log, windows event viewer, apache.log (there, these errors seem to have a different behaviour, but still no clue).

I looked into this for several hours by now, but could not find a hint, what's wrong.
Furthermore, these errors are too sporadic at this moment, in order to get more information.

Regards,
MArkus


WF 7.6.6 (MRE,BID, DevStudio, partly RC) on Windows 2003 /Apache/Tomcat
Output: HTML,Excel,PDF,PPT
Adapters: SQL Server, DB2, Oracle
 
Posts: 38 | Location: Austria, Linz | Registered: June 19, 2009Report This Post
  Powered by Social Strata  

Read-Only Read-Only Topic

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] Error attaching to Reporting Server

Copyright © 1996-2020 Information Builders