Focal Point Banner


As of December 1, 2020, Focal Point is retired and repurposed as a reference repository. We value the wealth of knowledge that's been shared here over the years. You'll continue to have access to this treasure trove of knowledge, for search purposes only. Moving forward, myibi is our community platform to learn, share, and collaborate. We have the same Focal Point forum categories in myibi, so you can continue to have all new conversations there. If you need access to myibi, contact us at myibi@ibi.com and provide your corporate email address, company, and name.


Connect to myibi
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] Inline message from ReportCaster looks horrible in Outlook 2010

Read-Only Read-Only Topic
Go
Search
Notify
Tools
[CLOSED] Inline message from ReportCaster looks horrible in Outlook 2010
 Login/Join
 
Platinum Member
posted
Hi All,

My company is in the process of upgrading the MS Office suite of software and my mail client went from Outlook 2003 to Outlook 2010 (yea - I know it's not the latest and greatest).

I frequently send output from Reportcaster as an inline message for small reports and it has worked relatively well. The output looks nice and rendered well on the Outlook 2003 client. HOWEVER, now that I'm using Outlook 2010 the WebFOCUS HTML output can range from annoying to HORRIBLE. The biggest problems seem to the the line-height, margins, or padding related to the tables.

I read that the Outlook 2010 client is using Word as the HTML engine as opposed to the IE engine in Outlook 2003 and in Micro$oft's infinite wisdom it shall remain so. I don't know that there is any way around this.

From the lack of chatter about this on the forum I suspect that everyone is NOT using the inline report option and attaching the output to the email instead. However, I'm wondering how others have dealt with this issue.

Thanks,

Norb

This message has been edited. Last edited by: <Kathryn Henning>,


prod:7.6.9, win2k3 mre, caster, bid, devstudio 7.6.9
 
Posts: 242 | Location: Minneapolis | Registered: February 16, 2006Report This Post
Master
posted Hide Post
We use Office 2010 and hence Outlook 2010. Using inline messaging and attaching output to email is a great deal of what we do. Most of our attachments are ECXEL output. We don't have a lot of HTML reports but we do have some and we haven't had any issue at all. The attached HTML reports are stylized with bolding, colors, underlining, etc.


In FOCUS since 1985. Prod WF 8.0.08 (z90/Suse Linux) DB (Oracle 11g), Self Serv, Report Caster, WebServer Intel/Linux.
 
Posts: 975 | Location: Oklahoma City | Registered: October 27, 2006Report This Post
Member
posted Hide Post
I agree withjg above. But you can turn Word off by selecting File, then Options. Near the bottom of the General tab is a checkbox to make Word your default. Uncheck that box (which should go back to the basic method) and see if that helps.


WebFOCUS 8.0.5,
MS SQL Server
 
Posts: 6 | Location: Colorado Springs, CO | Registered: July 01, 2013Report This Post
Platinum Member
posted Hide Post
Hi icompute2,

In the options dialog box for Outlook 2010 there is no option for disabling Word. There use to be on Outlook 2003 though. Perhaps that is what you are referring to.



prod:7.6.9, win2k3 mre, caster, bid, devstudio 7.6.9
 
Posts: 242 | Location: Minneapolis | Registered: February 16, 2006Report This Post
Platinum Member
posted Hide Post
Hi jgelona,

Just to be clear - I am not attaching an HTML file. I am embedding it into the email message via the "Select one report as inline message" option on the distribution. Here is an example from both Outlook2003 and Outlook 2010. This is the same email message from the same inbox - only opened on two different Outlook clients. The line spacing and/or padding in the table is bad news on Outlook 2010.

Outlook 2010:



Outlook 2003:



I assume that I'm just SOL on this one.

Thanks,

Norb

This message has been edited. Last edited by: Norb Eckert,


prod:7.6.9, win2k3 mre, caster, bid, devstudio 7.6.9
 
Posts: 242 | Location: Minneapolis | Registered: February 16, 2006Report This Post
  Powered by Social Strata  

Read-Only Read-Only Topic

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] Inline message from ReportCaster looks horrible in Outlook 2010

Copyright © 1996-2020 Information Builders