Focal Point Banner
Community Center Education Summit Technical Support User Groups
Let's Get Social!

Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [BUG] WF 8.0.08 Report Caster and Compound Excel Report - NO GO?
Go
New
Search
Notify
Tools
Reply
  
[BUG] WF 8.0.08 Report Caster and Compound Excel Report - NO GO?
 Login/Join
 
Expert
posted
I have a simple EXL2K Compound report (two tabs - COMPOUND OPEN, COMPOUND CLOSE - nothing new) that works when I run it from Dev Studio but fails when I run it via Report Caster.

"Completed with errors/warnings No report to distribute."

"EXL2K FILE SAVED ..."

"No report to distribute."

The report uses SQL Passthru and the log shows everything runs fine, including saving the file. The file is 11 MB...

I know that "works when I run it from Dev Studio but fails when I run it via Report Caster" is old news but I cannot find a way to correct this. I tried "SET EXCELSERVURL=''" - that did not work.

This message has been edited. Last edited by: Francis Mariani,


Francis


Give me code, or give me retirement. In FOCUS since 1991

Production: WF 7.7.05M, Dev Studio, BID, MRE, WebSphere, DB2 / Test: WF 8.1.05M, App Studio, BI Portal, Report Caster, jQuery, HighCharts, Apache Tomcat, MS SQL Server
 
Posts: 10577 | Location: Toronto, Ontario, Canada | Registered: April 27, 2005Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
I tried reducing the number of rows in the output and that did not work.


Francis


Give me code, or give me retirement. In FOCUS since 1991

Production: WF 7.7.05M, Dev Studio, BID, MRE, WebSphere, DB2 / Test: WF 8.1.05M, App Studio, BI Portal, Report Caster, jQuery, HighCharts, Apache Tomcat, MS SQL Server
 
Posts: 10577 | Location: Toronto, Ontario, Canada | Registered: April 27, 2005Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
Hi Francis,
Works fine for us, we have a lot.
Where is the Distribution going?
Tom


Tom Flynn
WebFOCUS 8.1.05 - PROD/QA
DB2 - AS400 - Mainframe
 
Posts: 1969 | Location: Centennial, CO | Registered: January 31, 2006Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
To Report Library. I will try with a simple CAR file report.


Francis


Give me code, or give me retirement. In FOCUS since 1991

Production: WF 7.7.05M, Dev Studio, BID, MRE, WebSphere, DB2 / Test: WF 8.1.05M, App Studio, BI Portal, Report Caster, jQuery, HighCharts, Apache Tomcat, MS SQL Server
 
Posts: 10577 | Location: Toronto, Ontario, Canada | Registered: April 27, 2005Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
This fails:

TABLE FILE CAR
PRINT 
SEG.COUNTRY
SEG.CAR
SEG.MODEL
SEG.BODYTYPE
ON TABLE HOLD AS H001
END
-RUN

SET COMPOUND=OPEN
-RUN

TABLE FILE H001
SUM
SALES
BY COUNTRY
BY CAR
BY MODEL
ON TABLE PCHOLD FORMAT EXL2K
END
-RUN

SET COMPOUND=CLOSE
-RUN

TABLE FILE H001
PRINT
SALES
DEALER_COST
RETAIL_COST
BY COUNTRY
BY CAR
BY MODEL
BY BODYTYPE
ON TABLE PCHOLD FORMAT EXL2K
END
-RUN


Error log
 
ReportCaster Log Report Schedule ID: Seab00522s029es4d08sa9e1s7c48b200aa17, Job Description: CAR TEST COMPOUND EXCEL
 
 
                  Process:    J642bdea6jd110j480ej8542jfdc72bee2a4f
              Schedule ID:    Seab00522s029es4d08sa9e1s7c48b200aa17
               Start Time:    2015-02-19 12:24:05
                 End Time:    2015-02-19 12:24:06
 

    Message Code    Message Text

    BTP1010         Schedule Executed On Demand at priappvmwebf02:8200
    BTP1010         Job placed in the waiting queue at 2015-02-19 12:24:05.456-0500 (1,424,366,645,456)
    BTP1010         Job started running at 2015-02-19 12:24:05.469-0500 (1,424,366,645,469)
    BTP1010         Job remained in waiting queue for 0.013 seconds
    BTP1020         Starting task: Task 1
    BTP1020         Task type: WebFOCUS Report
    BTP1020         Task domain: manageme/
    BTP1020         Retrieving WebFOCUS Report: IBFS:/WFC/Repository/manageme/~fmariani/car1.fex
    BTP1020         Connecting to server EDASERVE with execution id fmariani at 2015-02-19 12:24:05.924-0500 (1,424,366,645,924)
    BTP1020         Connection to the Reporting Server EDASERVE established at 2015-02-19 12:24:06.140-0500 (1,424,366,646,140)
    BTP1020         The time to establish a connection to the Reporting Server EDASERVE was 0.216 seconds
    BTP1020         Executing focexec.
    BTP1020         No report to create.
    BTP1020         0 EXL2K FILE SAVED ...
    BTP1020         Connection to the Reporting Server EDASERVE closed at 2015-02-19 12:24:06.184-0500 (1,424,366,646,184)
    BTP1020         Job ran on the Reporting Server EDASERVE for 0.044 seconds
    BTP1020         Task finished.
    BTP1010         No report to distribute.
    BTP1010         Job finished at 2015-02-19 12:24:06.217-0500 (1,424,366,646,217)
    BTP1010         Job time on distribution server after the report completed was 0.0 seconds
    BTP1010         Total running time was 0.748 seconds
    BTP1010         Total elapsed time (including the queue time) was 0.761 seconds


Francis


Give me code, or give me retirement. In FOCUS since 1991

Production: WF 7.7.05M, Dev Studio, BID, MRE, WebSphere, DB2 / Test: WF 8.1.05M, App Studio, BI Portal, Report Caster, jQuery, HighCharts, Apache Tomcat, MS SQL Server
 
Posts: 10577 | Location: Toronto, Ontario, Canada | Registered: April 27, 2005Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
This does not work either:

TABLE FILE CAR
PRINT
SEG.COUNTRY
SEG.CAR
SEG.MODEL
SEG.BODYTYPE
ON TABLE HOLD AS H001
END
-RUN

TABLE FILE H001
SUM
SALES
BY COUNTRY
BY CAR
BY MODEL
ON TABLE SET COMPOUND OPEN
ON TABLE PCHOLD FORMAT EXL2K
END
-RUN

TABLE FILE H001
PRINT
SALES
DEALER_COST
RETAIL_COST
BY COUNTRY
BY CAR
BY MODEL
BY BODYTYPE
ON TABLE SET COMPOUND CLOSE
ON TABLE PCHOLD FORMAT EXL2K
END
-RUN


Francis


Give me code, or give me retirement. In FOCUS since 1991

Production: WF 7.7.05M, Dev Studio, BID, MRE, WebSphere, DB2 / Test: WF 8.1.05M, App Studio, BI Portal, Report Caster, jQuery, HighCharts, Apache Tomcat, MS SQL Server
 
Posts: 10577 | Location: Toronto, Ontario, Canada | Registered: April 27, 2005Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
This does not work either:

TABLE FILE CAR
PRINT
SEG.COUNTRY
SEG.CAR
SEG.MODEL
SEG.BODYTYPE
ON TABLE HOLD AS H001
END
-RUN

TABLE FILE H001
SUM
SALES
BY COUNTRY
BY CAR
BY MODEL
ON TABLE PCHOLD FORMAT EXL2K OPEN
END
-RUN

TABLE FILE H001
PRINT
SALES
DEALER_COST
RETAIL_COST
BY COUNTRY
BY CAR
BY MODEL
BY BODYTYPE
ON TABLE PCHOLD FORMAT EXL2K CLOSE
END
-RUN


Francis


Give me code, or give me retirement. In FOCUS since 1991

Production: WF 7.7.05M, Dev Studio, BID, MRE, WebSphere, DB2 / Test: WF 8.1.05M, App Studio, BI Portal, Report Caster, jQuery, HighCharts, Apache Tomcat, MS SQL Server
 
Posts: 10577 | Location: Toronto, Ontario, Canada | Registered: April 27, 2005Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
Hi Francis,
Worked for me via email. In the Tasks tab, check the Override the format box and select the .xls output.



Tom Flynn
WebFOCUS 8.1.05 - PROD/QA
DB2 - AS400 - Mainframe
 
Posts: 1969 | Location: Centennial, CO | Registered: January 31, 2006Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
It appears I have to "Override the Format Specified in the Procedure" in the Schedule Task for it to work for both Report Library and Email. Smells like a bug, because I do not have to do that for a non-compound Excel report.

WF 8.0.08 is throwing so many curve balls at me it should be made illegal.


Francis


Give me code, or give me retirement. In FOCUS since 1991

Production: WF 7.7.05M, Dev Studio, BID, MRE, WebSphere, DB2 / Test: WF 8.1.05M, App Studio, BI Portal, Report Caster, jQuery, HighCharts, Apache Tomcat, MS SQL Server
 
Posts: 10577 | Location: Toronto, Ontario, Canada | Registered: April 27, 2005Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
Thanks very much Tom. (I was composing my post while you posted yours.)


Francis


Give me code, or give me retirement. In FOCUS since 1991

Production: WF 7.7.05M, Dev Studio, BID, MRE, WebSphere, DB2 / Test: WF 8.1.05M, App Studio, BI Portal, Report Caster, jQuery, HighCharts, Apache Tomcat, MS SQL Server
 
Posts: 10577 | Location: Toronto, Ontario, Canada | Registered: April 27, 2005Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
Hi Francis,
Yep, but, I have stopped opening bug cases(like you), not worth my time.
If IBI doesn't QA their apps, I'm not; will just figure out a work-around, unfortunate as that is...
Tom


Tom Flynn
WebFOCUS 8.1.05 - PROD/QA
DB2 - AS400 - Mainframe
 
Posts: 1969 | Location: Centennial, CO | Registered: January 31, 2006Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
I have been working with Focus/WebFocus for over 30 years - the best advice is to find work arounds.
 
Posts: 8 | Location: Minneapolis, MN | Registered: July 27, 2004Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
I've found so many workarounds that I feel like I work with FebWocus...


Francis


Give me code, or give me retirement. In FOCUS since 1991

Production: WF 7.7.05M, Dev Studio, BID, MRE, WebSphere, DB2 / Test: WF 8.1.05M, App Studio, BI Portal, Report Caster, jQuery, HighCharts, Apache Tomcat, MS SQL Server
 
Posts: 10577 | Location: Toronto, Ontario, Canada | Registered: April 27, 2005Reply With QuoteReport This Post
Master
posted Hide Post
Override the Format option need to be enabled even for Compound PDF as well as for report bursting. Otherwise you will end up with errors.

Thanks
Ram
 
Posts: 542 | Location: Dearborn, MI | Registered: June 03, 2009Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
Good to see there's a workaround available. Most of the times I just change my report's architecture to get through.

Anyway - I had this same issue in my compound report on 7.6.1
Turns out one of the report had data flowing out of bounds of the page width.
No error whatsoever in the trace but reportcaster won't deliver the report.
Had to debug by enabling one page at a time in the 12-page report.
The memories still haunt me.


WebFOCUS 7.6.1
Windows, HTML,PDF,EXCEL2000
 
Posts: 21 | Registered: November 27, 2013Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
quote:
Turns out one of the report had data flowing out of bounds of the page width.No error whatsoever in the trace but reportcaster won't deliver the report.Had to debug by enabling one page at a time in the 12-page report. The memories still haunt me.


If you suspect that, the effort to identify the outlier may become less 'memorable' if you switch to a humungous paper size (e.g., PAPERSIZE='E'), and add background color to reveal what the engine regards as the extent of the report page image. Assuming that's enough to successfully run, you should be able to eyeball the output online and identify the culprit(s).
 
Posts: 1925 | Location: NYC | In FOCUS since 1983 | Registered: January 11, 2005Reply With QuoteReport This Post
Member
posted Hide Post
J - That's a neat debug technique!
What stopped me from doing that instantly was the fact that I've faced this same issue due to a different reason everytime(yes, had to firefight this one more than once).
I feel WF does need to throw some better error message(or at least throw some error) for the sake of ameteurs like me.


WebFOCUS 7.6.1
Windows, HTML,PDF,EXCEL2000
 
Posts: 21 | Registered: November 27, 2013Reply With QuoteReport This Post
Gold member
posted Hide Post
quote:
Originally posted by Tom Flynn:
Hi Francis,
Worked for me via email. In the Tasks tab, check the Override the format box and select the .xls output.


Thank you Tom. I ran into same problem as Francis last week but had no time to find the workaround.

Anyway thank you alot - also this "Override" works with Report Library what is what I need.

Regards,


Release: WebFOCUS 8104, AppStudio: 8105
OS: Windows
Output: HTML,Excel,Active Reports
 
Posts: 89 | Registered: November 19, 2013Reply With QuoteReport This Post
Master
posted Hide Post
I don't know why, but I have always checked the override button in Report Caster and specified the output type and name.


In FOCUS since 1985. Prod WF 8.0.08 (z90/Suse Linux) DB (Oracle 11g), Self Serv, Report Caster, WebServer Intel/Linux.
 
Posts: 956 | Location: Oklahoma City | Registered: October 27, 2006Reply With QuoteReport This Post
Gold member
posted Hide Post
Just wanted to add in that I encountered this bug still in 8105. Thankfully this thread mentioned the override.


WF 8.2.0.3
Windows 10 64bit
HTML, AHTML, PDF, Excel
 
Posts: 83 | Registered: April 13, 2015Reply With QuoteReport This Post
Gold member
posted Hide Post
quote:
Originally posted by capples:
Just wanted to add in that I encountered this bug still in 8105. Thankfully this thread mentioned the override.


We are testing 8.2.01m- still happening. IT is listed as a bug in case sps/30633542.html for 8.1: nice to know that folks have been complaining about it since 7.6.

Hey Francis- FebWocus is still funny. You should sell t-shirts at Summit.

Steve


WebFOCUS 8
Windows, All Outputs
 
Posts: 65 | Registered: May 29, 2015Reply With QuoteReport This Post
Gold member
posted Hide Post
Also still true for PDF. In case folks are diligently searching, the error for EXCEL is "No report to distribute" - the workaround remains the same- select the correct format via the "Override the format Specified in the procedure" checkbox, AND select the correct output format in the dropdown, ie, the format in the focexec).

Mr. Snyder- why is this still happening?


WebFOCUS 8
Windows, All Outputs
 
Posts: 65 | Registered: May 29, 2015Reply With QuoteReport This Post
Gold member
posted Hide Post
ack- do not post late Friday night!

Apparently this is fixed in 8.2.02: according to Chuck- http://forums.informationbuild...1057331/m/7187001096

Thanks Gerry- great service there.

Have a good weekend, all.


WebFOCUS 8
Windows, All Outputs
 
Posts: 65 | Registered: May 29, 2015Reply With QuoteReport This Post
Master
posted Hide Post
quote:
Originally posted by sh98110:
Apparently this is fixed in 8.2.02: according to Chuck- http://forums.informationbuild...1057331/m/7187001096


Wanna bet? I just hit it in 8.2.04 and this forum post was worth its weight in gold for a critical scheduled job. I owe Mariani about 20 beers at this point, might be easier to have a case delivered so I have a bit of store credit with him.



 
Posts: 976 | Location: At the Mast | Registered: May 17, 2007Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
John

I am sorry for the confusion here, my post says it was not fixed in 8.2.02 that I was wrong about that.. I am very glad the Francis old post was able to solve this for you. He has been missing in action (maybe retired) for quite a while now and his wisdom is missed.


Thank you for using Focal Point!

Chuck Wolff - Focal Point Moderator
WebFOCUS 7x and 8x, Windows, Linux All output Formats
 
Posts: 1907 | Location: Customer Support | Registered: April 12, 2005Reply With QuoteReport This Post
  Powered by Social Strata  
 

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [BUG] WF 8.0.08 Report Caster and Compound Excel Report - NO GO?

Copyright © 1996-2018 Information Builders, leaders in enterprise business intelligence.