Focal Point Banner
Community Center Education Summit Technical Support User Groups
Let's Get Social!

Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] App Studio Environment VERY SLOW
Go
New
Search
Notify
Tools
Reply
  
[CLOSED] App Studio Environment VERY SLOW
 Login/Join
 
Silver Member
posted
Hello everyone,

We recently updated our WebFOCUS to 8.105M (from 8.007), and I decided it was time to bite the bullet and switch to App Studio today.

However, we must have something set up incorrectly because just looking through the folders in the Content takes WAY more time than in Developer Studio or the BI Portal.

I just timed how long it takes for procedures to show up on a clicked folder and it took 17 seconds. If you have nested folders (like all of our folders are) then it can take up to a minute to even access the procedures. In Developer Studio 8.007 accessing procedures was almost instant, and in the current BI portal (8.105M) accessing the reports is almost instant. It is only while interacting with this environment in App Studio that things are so slow.

Any ideas on what I can do about this?

This message has been edited. Last edited by: FP Mod Chuck,


WebFOCUS 8.105M, Windows 10, App Studio
 
Posts: 37 | Registered: October 22, 2014Reply With QuoteReport This Post
Master
posted Hide Post
I've heard... ( off the record )

Sometimes with migration / upgrades the indexes on the repository are lost.
...you might need to reapply them.

At least check whether indexes exist on your repository database.

Perhaps ask your local IBI representative?

This message has been edited. Last edited by: Dave,


_____________________
WF: 8.0.0.9 > going 8.2.0.5
 
Posts: 669 | Location: Veghel, The Netherlands | Registered: February 16, 2010Reply With QuoteReport This Post
Silver Member
posted Hide Post
AWFUL. I switched back to Developer Studio 8.105M and the performance is much better. Whatever the issue is, I hope that it is addressed before App Studio is the only option.
 
Posts: 37 | Registered: October 22, 2014Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Hi Ricky

I would appreciate if you would open a case with techsupport on this. If you don't report issues they don't magically get fixed.

Thanks


Thank you for using Focal Point!

Chuck Wolff - Focal Point Moderator
WebFOCUS 7x and 8x, Windows, Linux All output Formats
 
Posts: 1594 | Location: Customer Support | Registered: April 12, 2005Reply With QuoteReport This Post
Gold member
posted Hide Post
Hi rray9895

There may very well be a problem with the installation if anything 8007 should be slower than 8105. I know that you will get frustrated going from Dev Studio to App Studio but it will be well worth the effort once you can navigate and know were everything is.

Please open a case with tech support and they will help you with the installation issue or performance issue.

Thanks Barry Solomon

PS If you are still having problems in two weeks (I am on vacation) then open a case and ask for me and I will try to help you out...


WebFOCUS 8103, Windows, App Studio
 
Posts: 82 | Location: NYC | Registered: November 13, 2008Reply With QuoteReport This Post
Master
posted Hide Post
quote:
If you don't report issues they don't magically get fixed...


Tongue-in-cheek

That's funny. They do seem to magically appear.

/Tongue-in-cheek

Wink


_____________________
WF: 8.0.0.9 > going 8.2.0.5
 
Posts: 669 | Location: Veghel, The Netherlands | Registered: February 16, 2010Reply With QuoteReport This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Do you perhaps have an adapter that's pointing to an inactive database?

We had that problem in some app directories. Creating a DEFINE would spin for 10 minutes before the list of available masters would display...


WebFOCUS 8.1.03, Windows 7-64/2008-64, IBM DB2/400, Oracle 11g & RDB, MS SQL-Server 2005, SAP, PostgreSQL 11, Output: HTML, PDF, Excel 2010
: Member of User Group Benelux :
 
Posts: 1644 | Location: Enschede, Netherlands | Registered: August 12, 2010Reply With QuoteReport This Post
Platinum Member
posted Hide Post
Also, if there is a pointer to an inactive server that shows up in the config, the AppStudio will just implode if you click on it in 'environments'.


Cheers,
H.

WebFOCUS 8.1.05M
Oracle 11g - DB2
RedHat
 
Posts: 114 | Location: Brighton UK | Registered: February 19, 2005Reply With QuoteReport This Post
Gold member
posted Hide Post
rray9895,

We have had an open case on this issue for quite some time. Having a short APP Path, and a minimum number of files in your application directories seem to contribute to faster operation.

I recently stumbled across the IBI_Session_Privilege_Search_Depth parameter in the WebFOCUS Security and Administration manual; I'm not sure whether this might be a factor.

If you learn anything more, please share!

Thanks,
Rob


WebFocus 8201m on Windows; App Studio 8201; Procedures: WebFocus with SQL; HTML Parameter Pages & Dashboard; Output: Excel, HTML, & PDF.
 
Posts: 86 | Location: MI | Registered: July 23, 2009Reply With QuoteReport This Post
Expert
posted Hide Post
We are on 8.1.04 and it gets insanely slow sometimes,

I have heard that in later versions, App Studio has been sped up dramatically.


Waz...

Prod:WebFOCUS 7.6.10/8.1.04Upgrade:WebFOCUS 8.2.06OS:LinuxOutputs:HTML, PDF, Excel, PPT
In Focus since 1984
Know The Code

 
Posts: 6118 | Location: 33.8688° S, 151.2093° E | Registered: October 31, 2006Reply With QuoteReport This Post
  Powered by Social Strata  
 

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] App Studio Environment VERY SLOW

Copyright © 1996-2018 Information Builders, leaders in enterprise business intelligence.