Focal Point Banner


As of December 1, 2020, Focal Point is retired and repurposed as a reference repository. We value the wealth of knowledge that's been shared here over the years. You'll continue to have access to this treasure trove of knowledge, for search purposes only. Moving forward, myibi is our community platform to learn, share, and collaborate. We have the same Focal Point forum categories in myibi, so you can continue to have all new conversations there. If you need access to myibi, contact us at myibi@ibi.com and provide your corporate email address, company, and name.


Connect to myibi
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] Filter in Active Report not working correctly

Read-Only Read-Only Topic
Go
Search
Notify
Tools
[CLOSED] Filter in Active Report not working correctly
 Login/Join
 
Member
posted
Hi I have a report that I am outputting in Active report. When I try to filter on a date column, in the report. If I use a =(equal) then the result ends up being =>(equal or greater than). Why is this?

This message has been edited. Last edited by: Kerry,


WebFOCUS 7.6.8
Windows
HTML
 
Posts: 9 | Registered: June 01, 2009Report This Post
Platinum Member
posted Hide Post
It works for me with:

TABLE FILE GGSALES
PRINT DATE
ON TABLE PCHOLD FORMAT AHTML
END

I guess what kind of DATE field do you have? How's it defined?
 
Posts: 140 | Registered: May 02, 2007Report This Post
Gold member
posted Hide Post
Depends on the DBMS. If you're using SQL Server, dates are formatted differently than FOCUS, DB2 or Oracle, for instance.

Note, this is also an issue when creating an output FORMAT of an EXCEL pivot table, which behaves similarly to an AHTML active report packet.


WebFOCUS 8105
Windows;
DB2, UDB, SQL Server, Oracle
FOCUS-WebFOCUS since 1981
 
Posts: 84 | Registered: December 13, 2005Report This Post
Member
posted Hide Post
Microfich,

I am using SQL Server, have you had this happen to you and if so what did you do to fix the problem.


WebFOCUS 7.6.8
Windows
HTML
 
Posts: 9 | Registered: June 01, 2009Report This Post
Expert
posted Hide Post
the solution would seem to be:
create an extract file,
redefine the date to a focus smart date,
create the final report as an active report with filters.




In Focus since 1979///7706m/5 ;wintel 2008/64;OAM security; Oracle db, ///MRE/BID
 
Posts: 3811 | Location: Manhattan | Registered: October 28, 2003Report This Post
Gold member
posted Hide Post
Here's the one-liner I used to correct the problem with SQL Server dates:

  

UPDATE_DATE/A20 = HCNVRT(UPDATE_DATE, '(HYYMDS)', 20, 'A20');



WebFOCUS 8105
Windows;
DB2, UDB, SQL Server, Oracle
FOCUS-WebFOCUS since 1981
 
Posts: 84 | Registered: December 13, 2005Report This Post
  Powered by Social Strata  

Read-Only Read-Only Topic

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] Filter in Active Report not working correctly

Copyright © 1996-2020 Information Builders