Focal Point Banner


As of December 1, 2020, Focal Point is retired and repurposed as a reference repository. We value the wealth of knowledge that's been shared here over the years. You'll continue to have access to this treasure trove of knowledge, for search purposes only. Moving forward, myibi is our community platform to learn, share, and collaborate. We have the same Focal Point forum categories in myibi, so you can continue to have all new conversations there. If you need access to myibi, contact us at myibi@ibi.com and provide your corporate email address, company, and name.


Connect to myibi
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] CWFSConnection::InitInstallOptionsMap()connection error: 401

Read-Only Read-Only Topic
Go
Search
Notify
Tools
[CLOSED] CWFSConnection::InitInstallOptionsMap()connection error: 401
 Login/Join
 
Member
posted
I am trying to set up a new webFocus environment on a new machine, I am trying to just replicate another machine which is already set up, (and working fine) but I keep getting this error:
CWFSConnection::InitInstallOptionsMap()connection error: 401

any ideas?

This message has been edited. Last edited by: Kerry,
 
Posts: 1 | Registered: July 26, 2006Report This Post
Platinum Member
posted Hide Post
Hi Ken,
Did you get past this error? If not, what exactly are you trying to setup and on which environment?


WebFOCUS 8202 Win 2012
Test - WebFOCUS 8203 on Win 2012
 
Posts: 173 | Registered: November 16, 2005Report This Post
Member
posted Hide Post
Any luck on resolving this issue? I have a user that is getting the same error message.


Dev- WF 7.68 on Windows Server 2003: DB2, SQL Server 2K, SQL Server 2005, SQL Server Anaysis Services 2005.
Test- WF 7.67 on Windows Server 2003: DB2, SQL Server 2K, SQL Server 2005, SQL Server Anaysis Services 2005.
Prod - Dev- WF 7.65 on Windows Server 2003: DB2, SQL Server 2K, SQL Server 2005, SQL Server Anaysis Services 2005
 
Posts: 10 | Registered: July 22, 2004Report This Post
Member
posted Hide Post
Have there been any developments on this? I'm getting the same error while trying to set up a new environment in Developer Studio. I'm on 7.6.5 and I'm duplicating the environments that already work on other machines.


WF 7.7.03
Windows Server 2008
Just about all Output types
 
Posts: 10 | Registered: September 12, 2008Report This Post
Member
posted Hide Post
I worked with IBI Tech Support and we found the issue that is causing this error. I was trying to install the Dev Studio client on a PC that was configured to not accept cookies in the IE browser. I had to add our internal and external domains to "Trusted Sites" under IE Tools >> Internet Options >> Security tab >> Trusted Sites. In our case it was *.companyname.com and *.companyname.corp.

I then went under the Privacy tab >> Sites button and added the same two domains *.companyname.com and *.companyname.corp and set them to always 'Allow' cookies from those domains.

With that setup I was then able to register Environments in Dev Studio and the error is no longer seen. Hope this helps.


Dev- WF 7.68 on Windows Server 2003: DB2, SQL Server 2K, SQL Server 2005, SQL Server Anaysis Services 2005.
Test- WF 7.67 on Windows Server 2003: DB2, SQL Server 2K, SQL Server 2005, SQL Server Anaysis Services 2005.
Prod - Dev- WF 7.65 on Windows Server 2003: DB2, SQL Server 2K, SQL Server 2005, SQL Server Anaysis Services 2005
 
Posts: 10 | Registered: July 22, 2004Report This Post
  Powered by Social Strata  

Read-Only Read-Only Topic

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     [CLOSED] CWFSConnection::InitInstallOptionsMap()connection error: 401

Copyright © 1996-2020 Information Builders