Focal Point
[CLOSED] REST Webservices throws 403 error

This topic can be found at:
http://forums.informationbuilders.com/eve/forums/a/tpc/f/7971057331/m/6457014496

September 18, 2020, 10:50 AM
WFDevConsultant
[CLOSED] REST Webservices throws 403 error
Hi,

We are started getting these issues after changing the Saml SSO setting from AD to Azure AD.

(FOC44540) Web Services Request got error. Response Status : 403 ; Reason: Forbidden

Tested this link and it is working.
http://hostname:8080/ibi_apps/rs?IBIRS_action=TEST

We are using POST request and confirmed that CSRF token is generating and the configuration on Admin Console shows CSRF is enforced. Recently we switched the SAML SSO from AD to Azure AD. After that, this is stopped working. Do I need to look anything else on the configuration?

Thanks for your help

This message has been edited. Last edited by: FP Mod Chuck,


8.2.06
Windows, All Formats
September 20, 2020, 11:07 PM
WFDevConsultant
Anyone faced this issue. Any ideas or suggestions or comments on this topic.


8.2.06
Windows, All Formats
September 21, 2020, 07:41 AM
Frans
Did you check if there is anything in the logs? event.log, websecurity, audit.log?

Are you using the Rest adapter or the WebFOCUS Client rest adapter?


Test: WF 8.2
Prod: WF 8.2
DB: Progress, REST, IBM UniVerse/UniData, SQLServer, MySQL, PostgreSQL, Oracle, Greenplum, Athena.
September 21, 2020, 03:06 PM
WFDevConsultant
We are using REST adapter.

Yes, I did check the logs and it shows nothing.


8.2.06
Windows, All Formats
September 22, 2020, 04:02 AM
Frans
When you see nothing in logs (also check the Tomcat access logs) then it's likely that a firewall is preventing traffic.


Test: WF 8.2
Prod: WF 8.2
DB: Progress, REST, IBM UniVerse/UniData, SQLServer, MySQL, PostgreSQL, Oracle, Greenplum, Athena.
October 02, 2020, 12:22 AM
Rajesh Singh Negi
Hi Guys,

We faced the same issue and after a meeting with the CLOUD team we figured out there were some network rules issues.
Please look at the firewall rules enforced in your NETWORK as if there is an issue from the WebFOCUS side you should have got something in event.log.

Thanks


Webfocus 8.x
Windows
PDF,HTML,XLSX