Focal Point Banner


As of December 1, 2020, Focal Point is retired and repurposed as a reference repository. We value the wealth of knowledge that's been shared here over the years. You'll continue to have access to this treasure trove of knowledge, for search purposes only. Moving forward, myibi is our community platform to learn, share, and collaborate. We have the same Focal Point forum categories in myibi, so you can continue to have all new conversations there. If you need access to myibi, contact us at myibi@ibi.com and provide your corporate email address, company, and name.


Connect to myibi
Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     (SOLVED) APP Path is gone on our development server

Read-Only Read-Only Topic
Go
Search
Notify
Tools
(SOLVED) APP Path is gone on our development server
 Login/Join
 
Guru
posted
A security patch was applied to our development server last night. This morning, no fex can find it's meta data. When I right click on a folder, look at the properties, open up the app path option, there are no paths listed.

When I try to create a new procedure, I get an error, "Failed to get the list of master files".

I have looked on the server and the meta data files are still there.

It's been a while since I poked around Admin work in WF. Any thoughts on what to look for would be appreciated.

Thank you,

This message has been edited. Last edited by: Don Garland,


WebFOCUS Administrator @ Worldpay FIS
PROD/DEV/TEST: 8204, SANDBOX: 8206 soon - BIP, Reportcaster, Resource Manager, EUM, HyperStage soon, DB: HIVE,Oracle,MSSQL
 
Posts: 291 | Location: Greater Cincinnati  | Registered: May 11, 2005Report This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Have you looked at (GUI display) :
RS Console/Application/Application Path

Or (configuration file displayed from RS Console) :
RS Console/Workspace/Configuration Files/Server profile - edasprof.prf

OR (configuration file) :
yourServerDrive\ibi\srv8x\wfs\etc\edasprof.pfr


WF versions : Prod 8.2.04M gen 33, Dev 8.2.04M gen 33, OS : Windows, DB : MSSQL, Outputs : HTML, Excel, PDF
In Focus since 2007
 
Posts: 2410 | Location: Montreal Area, Qc, CA | Registered: September 25, 2013Report This Post
Guru
posted Hide Post
The console does not display application information.

Not sure what to look for in Edasprof. It looks right, but I've never looked at it before.


WebFOCUS Administrator @ Worldpay FIS
PROD/DEV/TEST: 8204, SANDBOX: 8206 soon - BIP, Reportcaster, Resource Manager, EUM, HyperStage soon, DB: HIVE,Oracle,MSSQL
 
Posts: 291 | Location: Greater Cincinnati  | Registered: May 11, 2005Report This Post
Guru
posted Hide Post
I'm getting a copy from production to compare the dev and prod.


WebFOCUS Administrator @ Worldpay FIS
PROD/DEV/TEST: 8204, SANDBOX: 8206 soon - BIP, Reportcaster, Resource Manager, EUM, HyperStage soon, DB: HIVE,Oracle,MSSQL
 
Posts: 291 | Location: Greater Cincinnati  | Registered: May 11, 2005Report This Post
Virtuoso
posted Hide Post
In edasprof.prf you should have a line such as this one:
APP PATH baseapp ibisamp <your folder's name>


WF versions : Prod 8.2.04M gen 33, Dev 8.2.04M gen 33, OS : Windows, DB : MSSQL, Outputs : HTML, Excel, PDF
In Focus since 2007
 
Posts: 2410 | Location: Montreal Area, Qc, CA | Registered: September 25, 2013Report This Post
Guru
posted Hide Post
It does. In comparing PROD with DEV, it's looks fine. I don't think this is related. But, I did see something funny while navigating through both environments.

DEV Server has 3 drives; C:\ D:\ibi\... and E:\ibi\...
PROD Server has 2 drives; C:\ D:\ibi\...


What do I look at that tells me that WebFOCUS is looking in D:\ibi or E:\ibi?


WebFOCUS Administrator @ Worldpay FIS
PROD/DEV/TEST: 8204, SANDBOX: 8206 soon - BIP, Reportcaster, Resource Manager, EUM, HyperStage soon, DB: HIVE,Oracle,MSSQL
 
Posts: 291 | Location: Greater Cincinnati  | Registered: May 11, 2005Report This Post
Virtuoso
posted Hide Post
Under RS Console/Workspace/Configuration Files/Workspace - edaserve.cfg

Once edited, at the top of the file it shows its location such as:
Edit Server Configuration drive:\ibi\srv8x\wfs\bin\edaserve.cfg


This is a good start to know to where it point to.

In the same file you it should have tell you where is located the edahome:
edahome = drive:\ibi\srv8x\home


and then other drive location under
[Applications]


You can also look on client side from WebFOCUS Administration Console/Configuration/Application Settings/Application Directories to find out what is the IBI_Approot_Directory. Something such as :
drive:/ibi/apps


WF versions : Prod 8.2.04M gen 33, Dev 8.2.04M gen 33, OS : Windows, DB : MSSQL, Outputs : HTML, Excel, PDF
In Focus since 2007
 
Posts: 2410 | Location: Montreal Area, Qc, CA | Registered: September 25, 2013Report This Post
Guru
posted Hide Post
The server Admins had rebooted several servers and never came back to ours to answer the prompts. So the patch was just hanging there (or chad). They answered whatever the question was on the server and it rebooted again, giving us back our meta data. No ransom was paid.

Thank you,


WebFOCUS Administrator @ Worldpay FIS
PROD/DEV/TEST: 8204, SANDBOX: 8206 soon - BIP, Reportcaster, Resource Manager, EUM, HyperStage soon, DB: HIVE,Oracle,MSSQL
 
Posts: 291 | Location: Greater Cincinnati  | Registered: May 11, 2005Report This Post
Gold member
posted Hide Post
I thought this may be one of those Ransomware WannaCrypt Attacks Case


Tharun Katanguru
SBOX- 8205 DEV/TEST/PROD : 8105 8205
Linux, All Outputs
 
Posts: 52 | Location: BOWL OF PASTA | Registered: October 13, 2016Report This Post
  Powered by Social Strata  

Read-Only Read-Only Topic

Focal Point    Focal Point Forums  Hop To Forum Categories  WebFOCUS/FOCUS Forum on Focal Point     (SOLVED) APP Path is gone on our development server

Copyright © 1996-2020 Information Builders