Focal Point
[CLOSED]WF81 Portal Menu and Banner

This topic can be found at:
http://forums.informationbuilders.com/eve/forums/a/tpc/f/7971057331/m/6287014486

October 31, 2016, 09:22 AM
Tim P.
[CLOSED]WF81 Portal Menu and Banner
I'm having issue's getting the portal menu (close, help, language etc) to stay in place when I have a custom banner in place.

When I edit the portal, I've changed the location of the menu to the top right and it shows correctly when I do it. However, when I save it, close the portal designed and edit it again, the menu is hidden again. Am I missing something or can you not have the menu sit on top of the custom banner?

This message has been edited. Last edited by: <Emily McAllister>,


WebFOCUS App Studio 8.2.02
Windows 7, All Outputs
October 31, 2016, 09:58 AM
BabakNYC
In edit mode, what's selected when you click Banner? I just tried this and couldn't reproduce your issue.


WebFOCUS 8206, Unix, Windows
October 31, 2016, 10:06 AM
Tim P.
When I click banner in the breadcrumb it gives me the options of top, right, left, bottom. I only have a top banner so that's what I'm working with.
It's just strange as it seems to show correctly in edit mode but when you save it and reopen, the changes aren't there.


WebFOCUS App Studio 8.2.02
Windows 7, All Outputs
October 31, 2016, 10:07 AM
Francis Mariani
What's "custom" about the banner?


Francis


Give me code, or give me retirement. In FOCUS since 1991

Production: WF 7.7.05M, Dev Studio, BID, MRE, WebSphere, DB2 / Test: WF 8.1.05M, App Studio, BI Portal, Report Caster, jQuery, HighCharts, Apache Tomcat, MS SQL Server
October 31, 2016, 10:13 AM
BabakNYC
Using the icons on the top left ribbon bar in edit mdoe, under the Layout Tab, you should see Navigation, Banner and Menu Bar. Click Banner's icon and see what's highlighted. You can navigate to the banner using bread crumbs but that doesn't tell you if the banner is on or off. It just takes you there.


WebFOCUS 8206, Unix, Windows
October 31, 2016, 10:32 AM
Tim P.
Francis,
It's just a custom logo for a company, nothing special.

BabakNYC,
When I click the banner icon, TOP is highlighted so I know the banner is active.


WebFOCUS App Studio 8.2.02
Windows 7, All Outputs
October 31, 2016, 10:46 AM
BabakNYC
I'm running out of ideas. What if you removed the custom logo? Does it make a difference in the display of the menu?

Also, if you go to the Style Tab, what do you have turned on for Repeat and Position?


WebFOCUS 8206, Unix, Windows
November 04, 2016, 12:14 PM
WFConsultant
Your banner is sitting on the top of the menu bar. I had similar issue, and I have resolved it by changing the z-index property of the menu item’s div tag via JavaScript. The key is finding the ID of the menu item bar. You can get it from browser developer tool by clicking F12. Then identify a html file on your portal that runs when portal opens. In its load event add parent.document.getElementById(‘MENUBARID”).style.zIndex = 100;


WebFOCUS 8206.06
App Studio 8201
November 10, 2016, 02:36 PM
CoolGuy
Also, I've noticed that the banner background doesn't display correctly in IE. Only in FF and Chrome. If that helps as well.


8.2.02M (production), 8.2.02M (test), Windows 10, all outputs.